StoryEditorOCM
OstaloVeslanje

‘Mini‘ regata održana u Zadru: Šibenčani odnijeli po tri zlatne i srebrne medalje

Piše šbenski.hr
30. lipnja 2021. - 10:55

U staroj zadarskoj luci u nedjelju 27. lipnja održana je regata u okviru natjecanja za „Mini kup Dalmacije“. Ovakve regate namijenjene su u prvom redu veslačkim početnicima i polaznicima škola veslanja, a priliku natjecati se u Zadru, na stazi dugoj 500 metara, dobilo je ukupno 12 veslača V.K. „Krka“ svrstanih u 6 posada. Na kraju, zbirno gledajući, u Šibenik su odnesene 3 zlatne i 3 srebrne medalje, a evo plasmana redom kako su nastupali: 

Toni Braica, skif za starije kadete, druga grupa, prvo mjesto; 

Toni Ivanda, skif za starije kadete, treća grupa, drugo mjesto; 

Šime Grubišić, skif za mlađe kadete, druga grupa, drugo mjesto; 

Marko Rossini, skif za mlađe kadete, četvrta grupa, drugo mjesto; 

Jakov Mikulandra, Niko Lucić, Franko Šarić, Lovre Tošić i Nikola Dobre (korm.), GIG četverac za mlađe kadete, treća grupa, prvo mjesto; 

Filip Miličević, Karlo Ninić, Ivan Dželalija, Nikola Dobre i Lovre Tošić (korm.), GIG četverac za starije kadete, prva grupa, prvo mjesto. 

Napomenimo da je na Regati trebala nastupiti još i Katarina Lukić u skifu za starije kadetkinje, ali zbog manjih zdravstvenih teškoća nije otputovala u Zadar.  

- Zahvaljujemo vrijednim organizatorima iz V.K. „Jadran“ Zadar na odličnoj organizaciji i domaćinstvu, te odgovornim osobama i sucima Veslačkog saveza Dalmacije na pozornosti koju iz regate u regatu poklanjaju veslačkoj mladosti Dalmacije. 

Iduća regata na kojoj će nastupiti krkašice i krkaši bit će uvijek iznimno jaka „Croatia Open Regatta“, a održat će se idućeg vikenda (03. i 04. srpnja) u Zagrebu- kazao je Dražen Crnogaća, predjsednik VK 'Krka'.

20. travanj 2024 11:52