StoryEditorOCM
OstaloCRO RACE

Iz Primoštena krenula treća etapa velike biciklističke utrke: donosimo izviještaj i fotogaleriju sa starta

Piše Vedrana Stočić
30. rujna 2021. - 15:24

Šesti izdanje međunarodne biciklističke utrke Cro  Race veliki je sportski događaj u kojem sudjeluje 20 ekipa iz cijelog svijeta, 130 biciklista od kojih su četiri ekipe iz premijer biciklističke lige, pobjednika Toura i Gira, veliki je sportski događaj kojeg prenose uživo više od 150 zemalja na svijetu, međutim početak dalmatiske etape ili  treće etape Cro Race za Primošten je prvorazredni spektakl i turistički događaj.

Poduzeli su baš sve da organizacija u Primoštenu bude na najvišoj razini, da prezentiraju svoje turističke prednosti i autohtonu kulturu i proizvode, da organizatorima i budućim pobjednicima uruče darove s obveznim buteljama čuvenog  primoštenskog babića. Općina Primošten za taj događaj izdvojila je čak 150 tisuća kuna, a pošto utrka prolazi i kroz Rogoznicu  s 40 tisuća kuna manifestaciju je poduprla i rogoznička Turistička zajednica.

Događaj su došli uveličati i rogoznički načelnik Marijo Mladinić i direktor TZ Rogoznica Ivan Ramljak. Ovog puta novac nije stigao iz Županije Šibensko-kninske, očito su županijske vlasti podcijenile važnost ovog sportskog, turističkog i promiđbenog događaja.

Start treće etape bio je točno u 12 i 45 pet, vrpcu je prerezala dožupanica šibensko-kninska Iris Ukić Kotarac, a start je označio primoštenski načelnik i predsjednik Skupštine Šibensko-kninske županije Stipe Petrina. Poželio je sreću biciklistima i zahvalio se organizatorima ove sportsko-promiđbene manifestacije. Start biciklista snimale su televizijske ekipe iz helikoptera, po zraku su letjeli i dronovi, a na zemlji bljeskalo je stotine fotoaparat.

Kolona biciklista iz Primoštena je krenula preko Zečeva u Rogoznicu ,proći će kroz Kaštel Štafilić i Split, a cilje treće etape je u Makarskoj.

Cro Race započeo je 28. rujna i traje do 3. listopada. Utrka je uvrštena u međunarodni kalendar Svjetskog biciklističkog saveza (UCI), a valja istaknuti da se natječu se svjetski biciklisti iz kategorija natjecanja World Tour, Pro Continental i Continental tako da gledatelje očekuju prava sportska uzbuđenja i poznata imena. Natjecatelji će tijekom CRO Racea odvoziti 6 etapa kroz najljepše krajeve Hrvatske.

Inače pobjednik druge etape je Nizozemac Olav Kooij, član momčadi Jumbo-Visma, a druga etape CRO Racea vožena je od Slunja do Otočca u dužini od 187 kilometara. Olav Kooij preuzeo je vodstvo i u ukupnom redoslijedu.

17. travanj 2024 01:08