StoryEditorOCM
Ostalokakav preokret

Hrvatska se vratila ‘iz ponora‘ i nakon nevjerojatne drame pobijedila Portugal! ‘Kauboji‘ napravili veliki korak ka plasmanu na Olimpijske igre

Piše Hina
13. ožujka 2021. - 20:18

Hrvatska rukometna reprezentacija je u susretu 2. kola kvalifikacijskog turnira za plasman na Olimpijske igre u Montpellieru pobijedila Portugal s 25-24 (9-12) i ostala u igri za Tokio.

Hrvatski rukometaši pobijedili su dramatičnoj utakmici Portugal s 25-24 golom Luke Cindrića 20 sekundi prije kraja. Izabranici Hrvoja Horvata su se "vratili iz mrtvih" jer su veći dio utakmice odigrali jako loše, a početkom drugog dijela gubili su sa šest razlike. 

U zadnjih 15 minuta uslijedio je veliki preokret kojeg su začetnici bili krila Ivan Čupić i David Mandić, a u dramatičnoj završnici presudila je Cindrićeva kvaliteta. 

Unatoč pobjedi, Hrvatska ne ovisi sama o sebi, jer mogu ispasti u slučaju da u zadnjem kolu Portugalci dobiju Francuze. 

Hrvatska je odigrala vrlo blijedo prvo poluvrijeme u kome je gotovo cijelo vrijeme bila u rezultatskome rezultatu s posve bezidejnom igrom u napadu. Postignuto je samo devet golova u prvih 30 minuta i Portugalci su propustili priliku steći puno veću prednost od 12-9, s koliko se otišlo na odmor.

U drugo poluvrijeme se ušlo i još gore, pa Horvatovi izabranici u 36. minute gube s čak šest razlike (10-16). U 41. minuti sa po dva gola Ćupića Mandića Hrvatska smanjuje na 14-16, a potom u više navrata dolazi na samo jedan gol razlike. 

U 54. minuti naš najbolji igrač Ćupić pogađa za izjednačenje (21-21), a dvije minute prije kraja Duvnjak iz protunapada pogađa prazni gol Portugalaca za vodstvo Hrvatske 24-23. 

Branquinho pogađa s krila za 24-24, a dvadeset sekundi prije kraja Luka Cindrić preuzima odgovornost i postiže pobjednički gol za 25-24 i produžetak nade za Tokio. 

 "Kaubojima" preostaje još utakmica protiv Tunisa u nedjelju

U hrvatskim redovima najbolji igrač bio je Ivan Čupić sa 9 golova iz devet udaraca, dok su Cindrić i Mandić postigli pod četiri gola. Portugalce je predvodio Iturriza s pet golova.  

U drugom susretu iz naše skupine igraju Francuska i Tunis.

Prve dvije ekipe iz skupine izboriti će plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

HRVATSKA - PORTUGAL 25:24 (9:12)

Montpellier, Sud de France Arena.

Kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju, 2. kolo turnira 2.

Suci: Mirza Kurtagic i Mattias Wetterwik (oba iz Švedske).

HRVATSKA: Pešić (1 obrana), Šego (5 obrana), Marić (2), Duvnjak (2), Horvat, Karačić, Štrlek (1), Čupić (9), Musa (1), Mamić, Šebetić, Cindrić (4), Mandić (4), Kozina, Martinović (2), Pavlović.

PORTUGAL: Gaspar (8 obrana), Capdeville, Portela (2), Iturriza (5), Martins (3), Moreira, Silva (2), Salina (1), Rocha, Branquinho (1), Cavalcanti, Areia (3), Gomes (3), Fernandes, Frade (2), Magalhaes (2).

Isključenja: Hrvatska 4 min, Portugal 6 min. Sedmerci: Hrvatska 5/5, Portugal 1/1.

19. travanj 2024 06:15