StoryEditorOCM
Ostalonema kalkulacija

Hrvatska mora po pobjedu! Izbornik Červar na dan utakmice zamijenio dva igrača, Danci u problemima sa crijevnom virozom

Piše SN
25. siječnja 2021. - 15:52

Kalkulacija kada je u pitanju Hrvatska zapravo i nema. Jer jednostavnija računica ne može biti - moramo pobijediti Dansku i Katar mora pobijediti Argentinu. Od devet kombinacija rezultata, to je jedina koja Hrvatskoj donosi prolaz u četvrtfinale, u svim ostalima ostajemo “prekratki”.

Ni u dva slučaja kada bismo nakon današnjih dviju utakmica imali isti broj bodova kao Argentina, ne bismo prošli jer bi Argentinci ostali ispred nas, zbog naravno pobjede u izravnom dvoboju protiv nas.

Pri tome se sada, pak, pokazuje kako bi i onaj kiks protiv Japana na startu prvenstva mogao biti presudan, odnosno koliko nam je naštetio. Jer danas bi s tim jednim bodom više imali barem nekoliko posto bolje šanse, odnosno odgovarali bi nam i neki drugi ishodi za prolazak osim spomenutog. Makar, i bez toga smo imali sve u svojim rukama u meču protiv Argentine...

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar je u ponedjeljak, uoči utakmice protiv Danske koja je na rasporedu večeras u 20,30 sati, u hrvatski sastav uveo dva nova igrača, priopćeno je iz Hrvatskog rukometnog saveza. 

U momčad tako danas ulaze pivot Ilija Brozović i srednji vanjski Janko Kević, a izvan zapisnika će biti Marin Šipić i Josip Šarac. 

Za prolaz u četvrtfinale Hrvatskoj je potrebna danas pobijeda protiv Danske, ali i pobjeda Katara protiv Argentine u utakmici koja se igra od 18,00 sati, pišu Sportske novosti.

Danaska u problemima s crijevnom virozom

Danska čini se, ako je vjerovati njihovu izborniku i medijima, neće apsolutno ništa riskirati protiv Hrvatske. Četvrtfinale imaju u "džepu" i utakmica protiv Kauboja za njih je nužno - odrađivanje posla.

Naime, Danska ima velikih problema s crijevnom virozom. Danci su dakle već osigurali nokaut fazu, a Hrvatska mora pobijediti njih kako bi prošla. Prije toga Katar mora pobijediti Argentinu, u utakmici koja se igra od 18:00.

"Utakmica s Hrvatskom je nebitna. Danskoj je jedino važno poštedjeti bolesne i iscrpljene.", piše Politiken.

18. travanj 2024 21:51