StoryEditorOCM
Ostalojedrenje

‘Gringo 3‘ iz Zadra ukupni pobjednik 18. Zlarinske regate krstaša, sudjelovale 23 posade

Piše Šibenski.hr
25. travnja 2022. - 16:34

“Yacht Club Zlarin” po 18. put organizirao je ovog vikenda jedriličarsku regatu za krstaše pod nazivom “Konzum18. Zlarinska regata krstaša”, koja se održala u akvatoriju otoka i u kojoj je sudjelovalo 23 posade iz Zlarina, Šibenika, Zadra, Splita, Zagreba i Slovenije.

U subotu, prvi dan regate održano je navigacijsko jedrenje rutom Zlarin–Otok Galijolica–Otok Dugo–Hrid Mala Mare–Otok Kakan -Otok Prčevac–Otok Kaprije s ciljem u Zlarinu dužine 22,6 milja, a najbolji rezultat ostvarila posada "Gringo 3“ iz JK Uskok iz Zadra.

Drugoga dana, nakon kratke odgode starta zbog nepovoljnih vremenskih okolnosti (jako jugo i jaka kiša) održano je navigacijsko jedrenje rutom koje je obuhvaćala “obilaženje“ cijelog otoka Zlarina ukupne dužine oko 9,5 milja.

Ukupni pobjednik regate je posada "Gringo 3“ iz JK Uskok iz Zadra, a u redoslijedu natjecanja za ORC Club slavila je posada "Mr. J" na čelu sa skiperom Damirom Desabotom.

- Posebno mi je dragoda je upravo Konzum generalni sponzor ovog 18. izdanja Zlarinske regate krstaša koja zapravo slavi svoju punoljetnost i na tome vam čestitam. I Konzum ove godine ima razloga za slavlje jer obilježava 65 godina tradicije te smo sve ove godine davali doprinos razvoju hrvatskog sporta. U budućnosti ćemo nastaviti podržavati sportaše, profesionalce i rekreativce, jer smo svjesni važnosti sporta i aktivnih životnih stilova. Čestitam svim pobjednicima regate i nadam se da se vidimo i iduće godine - kazao je prilikom dodjele nagrada predstavnik generalnog sponzora Konzuma Robert Jurković-Periša.

image
Regate.com.hr
image
Regate.com.hr
image
Regate.com.hr
image
Regate.com.hr
image
Regate.com.hr
image
Regate.com.hr
19. travanj 2024 06:57