StoryEditorOCM
OstaloMeđunarodna atletska utrka

Donosimo detaljne upute za oko 700 sudionika subotnjeg Krka polumaratona; Doznajte koje ceste će biti zatvorene

Piše šibenski.hr
12. travnja 2019. - 14:14

U subotu će biti održan 2. Krka polumaraton, međunarodna atletska utrka kroz Nacionalni park Krka. Oko 700 trkača iz osamnaest zemalja trčat će od Ekokampusa Krka u Puljanima do amfiteatra Burnum, stazom dugom 21.098 metara.

– Poseban izazov trkačima završni je uspon iz kanjona Krke te će trkač i trkačica koji najbrže svladaju taj uspon dobiti posebnu nagradu – kazala je Katia Župan, glasnogovornica Javne ustanove NP Krka.

Osim polumaratona, bit će održana i Fun Run utrka za građane, na stazi dugoj 5,5 kilometara, koja također starta u Puljanima i završava u Burnumu.

– Želim naglasiti kako Krka polumaraton prerasta i u pravo obiteljsko druženje. Uz polumaraton, Fun Run utrku i izazov uspona uz kanjon Krke, na prostoru amfiteatra Burnum održat će se serija utrka za najmlađe – ističe Župan.

Polumaraton će startati ispred Ekokampusa Krka u Puljanima u 10 sati, a Fun Run utrka deset minuta kasnije. Na cilju u amfiteatru Burnum u 11.30 bit će proglašen pobjednik Fun Run utrke, pobjednik 2. Krka polumaratona u apsolutnom poretku u 12.30, a pobjednici po kategorijama u 13 sati.

– Cjelokupni program završit će do 14 sati. Dječje utrke startaju u 11.15, a svi koji dolaze na Burnum samo radi dječjih utrka trebaju doći najkasnije do 9.45 jer će nakon toga cesta biti zatvorena i prilaz Burnumu onemogućen – naglašava Župan.

Prijevoz besplatan

Prema njezinim riječima, u subotu će promet u cijelosti biti zatvoren od 10 do 13 sati na trasi utrke, i to u sljedećim smjerovima:
Ekokampus Krka u Puljanima – pristupna cesta do županijske ceste Ž6055 – Ž6055 od državne ceste D59 do centra Oklaja (Dom umirovljenika/ supermarket) – državna cesta D59 od raskrižja sa županijskom cestom Ž6055 do amfiteatra Burnum – u mjestima na nerazvrstanim cestama Parići, Bračići i Nečven – lokalna cesta 65025 i lokalna cesta 65014 od raskrižja s lokalnom cestom 65025 do izlaska na županijsku cestu Ž6055 u mjestu Čitluku.

– Na tim dionicama moći će prometovati samo službena vozila i vozila Hitne medicinske pomoći. Promet će regulirati djelatnici policije i redari koje će postaviti organizator. Na određenim dionicama (prije svega u mjestima Parići, Bračići i Nečven) promet će biti uspostavljen nakon prolaska zadnjih trkača – govori Župan.

Glasnogovornica napominje kako će na dan utrke biti organiziran prijevoz autobusima za trkače iz Drniša (s autobusnoga kolodvora), Šibenika (s autobusnoga kolodvora) i Skradina (s autobusne stanice kod osnovne škole) izravno na start utrke.

– Autobus iz Drniša polazi u 7, a iz Šibenika i Skradina u 6.30. Prijevoz je besplatan, ali se trkači trebaju prijaviti e-mailom na race@akmaraton2000.hr. Trkači koji na utrku dođu vlastitim automobilom moći će ga ostaviti isključivo na cilju, na parkiralištu u neposrednoj blizini amfiteatra. Od cilja do starta prevozit će ih autobusi od 9 do 9.30 (prvo polumaratonci, zatim trkači Fun Runa), kada polazi zadnji autobus. Trkači na start neće moći doći u vlastitu aranžmanu. Također, povratak s Burnuma neće biti moguć prije 13.30 jer će promet biti zatvoren u cijelosti – ističe Župan.

Ona dodaje kako će na stazi biti pet okrjepnih stanica, s vodom, izotoničnim napitkom i voćem. Glavna okrjepa bit će na cilju u Burnumu.

– Najudaljenija točka staze nalazi se u mjestu Oklaju, gdje je okretište odakle se trkači vraćaju prema amfiteatru Burnum.
Staza Fun Run utrke ide izravno do amfiteatra Burnum. Na toj stazi bit će jedna okrjepna stanica, s vodom, pred kraj uspona iz kanjona Krke – zaključila je Župan.

19. travanj 2024 02:30