StoryEditorOCM
OstaloVaterpolo

Budva je "crna mačka" Solarisu; Šibenčane na vrhu tablice zadržalo Primorje

17. veljače 2019. - 10:24

Budva je "crna mačka" za vaterpolsite Solarisa ove sezone. Ili, Crnogorci su jedina momčad koja je u dosadašnjih 13 kola A2 regionalne lige uzela bodove Šibenčanima.

Nakon što je Budva slavila u svom bazenu u "regularnom" dijelu, sada su i u Ligi 6 otkinuli dva boda "sunčanima" odigravši 8:8 s momčadi trenera Joška Krekovića u Crnici.

No, ruku na srce, Solaris je ipak sam sebi najveći krivac što nije slavio pobjedu i pobjegao Budvi na osam bodova razlike tri kola prije kraja regionalne lige.

Naime, "sunčani" su sjajnim golom Nikole Šrkalja sedam i po minuta prije kraja utakmice otišli na velikih 8:5. Činilo se nedostižnih, ali tako nisu mislili uporni Crnogorci.

Do posljednjeg zvuka sirene Krekovićevi momci više nisu uspjeli postići niti jedan zgoditak, dok su gosti tri puta pogađali mrežu Marina Šparade.

Zadnja minuta ponudila je "ludu" završnicu. Puno prostora trebalo bi nam da opišemo sve što se zbivalo u posljednjih 60 sekundi. Na koncu, Pelicarić je u zadnjem napadu mogao donijeti sva tri boda Solarisu, ali je njegov udarac završio na vratnici.

Za Solaris su po dva gola postigli Vlahović i Bušelić, a po jednom su se u listu strijelaca upisali Kreković, Begović, Pelicarić i Štrkalj.

Inače, i u ovom kolu je riječko Primorje dalo ruku Solarisu. Naime, u Kragujevcu su odigrali 10:10 s Radničkim. Tako je Solaris uoči posljednja tri ligaška kola zadržao dva boda prednosti nad Kragujevčanima.

Iduće kolo donosi međusobni sraz Radničkog i Solarisa u Kragujevcu. Utakmica koja će "parati gaće" na rasporedu je u nedjelju, 24. veljače.

Potom, Solarisu slijede još dva gostovanja. U srijedu 27. veljače igrat će s Naisom u Nišu, dok će u posljednjem kolu odmjeriti snage s Primorjem u Rijeci.

25. travanj 2024 16:56