StoryEditorOCM
NogometI drugi poraz

Završnica opet kobna za Šibenčane: Super iskusnom Leonu Benku trebalo 60 sekundi da zavije ‘narančaste‘ u crno

Piše Krešimir Gulin
22. kolovoza 2020. - 22:04

Točno 3031 dan Šibenčani su čekali na povratak prvoligaškog nogometa na Šubićevac. Ali, na prve bodove još će morati pričekati. Isto kao i navijači za dolazak na tribine. No, Funcuti su doskočili Capaku i društvu te se smjestili na vrhu obližnje zgrade i čak priredili mali vatromet. Utakmica je počela tužno- minutom šutnje za nekadašnjeg vratara Šibenika Jakova Jelića koji je prije nekoliko dana smrtno stradao u radnoj nesreći u 30. godini života.

Dvadesetak minuta na travnjaku je vladala uspavanka. Prvi su se probudili domaćini. U 20. minuti Prince je opalio s vrha kaznenog prostora, ali je Zelenika iščupao ispod grede. Dvije minute kasnije opet je vratar Varaždina u glavnoj ulozi. Opasan ubačaj Raka odnio je ispred Princea i Sahitija koji su se spremali ugurati bubamaru u praznu mrežu.

Kada je nakon pola sata malo splasnula agresija šibenskih veznjaka, do daha su došli gosti. U 28. minuti sijevnuo je Drožđek slijeva, no centimetri su ga dijelili do cilja. Praktički u sljedćem naletu gostiju, opasan je bio Delić, ali je raščistila domaća obrana.

Najbolje prigode u prvom poluvremenu dogodile su se na njegovom izdisaju. Najprije je Ćurić poslije kornera zamalo doveo domaćine do prednosti. U sudačkoj nadoknadi pojavio se Obregon, ali ga je u matnoj pozicji zaustavio Labrović.

Uvođenjem Kolarića u drugom poluvremenu trener gostiju Toplak dobio je figuru više u središnjici, pa su Varaždinci počeli ozbiljnije plesti mrežu oko šibenskog gola. Međutim, najbolje prigode imali su 'narančasti'.

Najprije je u 71. minuti sjajno volje poklopio Prince, no Zelenika je spriječio eurogol. Četiri minute kasnije zicer je imao Rak, ali je promašio.

I onda su počele nevolje za Šibenčane. Pandža je uvalio u nevolje Španju, koji je napravio prekršaj za drugi žuti karton i završio u svlačionici.

Konačno, završnica je opet bila kobna za 'narančaste', isto kao i u prvom kolu u Rijeci. Šibenčane je u crno zavio super iskusni Leon Benko, koji je samo 60-ak sekundi nakon ulaska u igru ljevicom zabio pod gredu s ruba kaznenog prostora za slavlje gostiju.

Šibenik- Varaždin 0:1 (0:0)
ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Bez gledatelja. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac) - 6,5. Strijelac: 0:1 Benko (89.). Crveni karton: Toni Španja (Šibenik)- u 84. minuti, drugi žuti. Najbolji igrač: Oliver Zelenika (Varaždin).
Šibenik: Labrović (6), Pajić (6), Pandža (5,5), Bilić (6,5), Anočić (5,5), Španja (5,5), Ćurić (6), Bulat (5,5), Sahiti (5,5) (od 64. Jurić -),  Rak (5,5) (od 88. Kvesić -), Prince (6,5) (od 90. Laća -).
Varaždin: Zelenika (7,5), Tkalčić (6), Stolnik (6,5), Rodin (6), Urata (6), Senić (6) (od 78. Grgec -), Mehdikhani (6) (od 65. Petković -), Đurasek (6), Delić (5,5) (od 46. Kolarić 6,5), Drožđek (6,5), Obregon (6) (od 88. Benko 7).

22. travanj 2024 14:04