StoryEditorOCM
NogometStrojevi na Šubićevcu

Zahuktali se radovi na postavljanju hibridnog travnjaka: Sve bi trebalo biti gotovo do 20. srpnja, prvi gost na novoj travi bit će Hajduk

Piše Krešimir Gulin
15. lipnja 2021. - 12:35

Zahuktali su radovi na Šubićevcu ovih dana. Ne radi se samo na pomoćnom travnjaku gdje prve treningeu pripremama za novu sezonu odrađuju nogometaši pod vodstvom novog trenera Španjolca Maria Rosasa.

Uvelike se praši i na glavnom terenu na šibenskom stadionu. Tamo se praši i doslovce jer su na terenu teški strojevi koji rade na postavljanju novog hibridnog travnjaka.

Podsjetimo, HNK Šibenik je među klubovima koje je u ovoj tranši Hrvatski nogometni savez odlučio donirati s 4,5 milijuna kuna za postavljanje hibridnog travnjaka.

Međutim, taj novac nije bio dovoljan da se zgotove svi radovi, paje klub iz svoje kase morao izdvojiti još milijun i po kuna. No, ključno je pitanje kada će radovi biti gotovi, odnosno kada će Šubićevac dobiti novi zeleni tepih, budući da nova sezona 1.HNL počinjeveć 16.srpnja:

- Prema ugovoru bi radovi trebali biti gotovi do 20. sprnja. Osobno sam zadovoljan njihovom dinamikom. Ne bi smjelo biti problema ni glede dinamike isplate izvođača radova. Sve to daje mi nadu da će rokovi biti ispoštovani-kazao je Jure Zoričić,predsjednik Uprave HNK Šibenik.

Narančastima na ruku ide i činjenica što gostuju u prva dva kola, pa će debi u novoj prvoligaškoj sezoni s Hajdukom u trećem kolu zasigurno igrati na novom travnjaku:

- Zbog odlične drenaže na novom travnjaku više ne bi smjelo biti zadržavanja vode i stvaranja lokvi. Osim u nekim ekstremnim vremenskim uvjetima kakve smo viđali na riječkoj Rujevici. U svakom slučaju, na novom travnjaku će biti kudikamo ugodnije igrati, lopta će biti brža, pa će se igrači morati adaptirati- vei Zoričić.

Adaptirati će se morati i ljudi koji održavaju teren:

- Da, održavanje je veoma zahtjevno. Posebice u Dalmaciji gdje je problem prisutnost mora, pa ćemo mi i Hajduk, koji je trenutačno u istom procesu, morati voditi računa o tome. Međutim, hibridni travnjak bi trebao imati dugi vijek trajanja. Planirano je da će ovaj travnjak rajati između pet i sedam godina uz primjereno korištenje i održavanje. A optimalno vrijeme korištenja je između dva i četiri sata dnevno- pojasnio je Zoričić.

17. travanj 2024 19:09