StoryEditorOCM
NogometSvečano na Šubićevcu

Zaboravite ‘vaterpolo‘, Šibenik dobio moderni hibridni travnjak! ‘U našim glavama su veliki planovi, želimo se boriti za top pozicije‘

Piše Krešimir Gulin
14. kolovoza 2021. - 11:47
Predstavnici HNS-a i tvrtke Maxmar, koji je izvodac radova, obavili su primopredaju terena, modernog hibridnog travnjaka vrijednog 6,5 milijuna kuna. Na fotografiji: Tomislav Svetina, Marijan Kustic, Francisco Cardona i Ante Kulusic.  Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Feštalo se na Šubićevcu u subotu premda nogometaši Šibenika nisu ostvarili neku važnu pobjedu ili uzeli neki trofej. Međutim, razloga za slavlje je itekako bilo jer je na šibenskom stadionu izvršena svečana primopredaja netom završenog hibridnog travnjaka:

- Ponosni smo što je Šibenik konačno ušao u obitelj hrvatskih klubova s modernim travnjakom. Svi koji prate HNL znaju da se na Šubićevcu u zimskom periodu znalo igrati u otežanim uvjetima, koji su ponekad više sličili vaterpolu nego nogometu. Sada je kompletno uređeno igralište i okoliš, tako da će naši igrači i gosti ubuduće imati za nogometnu igru- kazao je Jure Zoričić, predsjednik Uprave HNK Šibenik.

Inače, radovi na postavljanju hibridnog travnjaka na Šubićevcu koštali su oko 6,5 milijuna kuna. Hrvatski nogometni savez sudjelovao je s četiri i po milijuna kuna, dok je oko dva milijuna iz svog proračuna izdvojio šibenski prvoligaš.

Ruku na srce, radovi su nešto kasnili, pa je Šibenik prve četiri utakmice u sezoni morao gostovati:

- Istina, ali ja samo mogu čestitati ljudima koji su izvodili radove u ovim ekstremnim uvjetima, budući da vrućine kakve smo imali ovog ljeta gotovo da i ne pamtimo- rekao je Zoričić.

Prema njegovim rijećima, rok trajanja novog travnjaka je oko pet godina uz programirano korištenje i pravilno održavanje.

Svečanost na Šubićevcu uveličalo je i visoko izaslanstvo HNS-a koje predvodio predjsednik Marijan Kustić:

- Sretni zbog završetka radova na hibridnog travnjaka na Šubićevcu. Vjerujem da će on puno toga dobroga donijeti klubu, ali i cijelom hrvatskom nogometu.Ovaj model u kojem sudjeluju Savez, klub i Grad pokušat ćemo primijeniti i na ostale prvoligaše. Primjer Šibenika je dobar primjer koji bi trebali slijediti i drugi. HNS će svima dati potporu, jer ovo treba raditi kako bismo stvarali nove Modriće, Perišiće,... Naime. otkako smo krenuli s postavaljanjem hibridnih travnjaka kvaliteta igre u HNL-u otišla je naprijed. Utakmice su bile kvalitetnije, bilo je sve više aktivne igre, a manje prekida.Također, bilo je i manje ozljeda nogometaša- kazao je Kustić.

On je naglasio kako će HNS inzistirati na poboljšanju infrastrukture na hrvatskim stadionima:

- To se ne odnosi samo na travnjake, već i na komfor na tribinama. Moramo sve napraviti kako bi se gledatelji što bolje i sigurnije osjećali na tribinama- zaključio je predsjednik HNS-a.

Poseban entuzijazam zračio je iz Francisca Cardone, predstavnika kolumbijskih vlasnika Šibenika:

- Ovo je jako dobra stvar i za grad i za klub. Zanimljivo, lani smo puno bolje rezultate ostvarivali u gostima nego na svom igralištu. Nadam se da će nam novi travnjak pomoći da ubuduće bude drugačije. Znate, u našim glavama su velike stvari i ambiciozni planovi. Ne krijemo da se u budućnosti želimo boriti za najviše pozicije u hrvatskom nogometu i napraviti naše navijače sretnima- rekao je Cardona.

20. travanj 2024 10:06