StoryEditorOCM
Nogomet‘kraljevi remija‘ opet jašu

Vrlo skromna utakmica u Puli: Šibenik osvojio bod bez udarca u okvir gola Istre

Piše Krešimir Gulin
23. listopada 2022. - 17:01

Šibenik je niz bez pobjede u prvenstvu produžio i na jedanaestu utakmicu. Barem za utjehu, Narančasti su se vratili onome zbog čega su ih prozvali ‘kraljevima remija‘- deseti put ove sezone odigrali su neriješeno.

Mario Cvitanović očito još traži sustav igre koji bi najbolje odgovarao rosteru kojim trenutačno raspolaže Šibenik. Tako su Narančasti prvi put pod njegovim vodstvom zaigrali u formaciji ‘božićnog drvca‘. Jasna je bila Cvitanovićeva namjera da viškom igrača u veznom redu uspostavi ravnotežu na travnjaku. Međutim, po tko zna koji put ove sezone Šibenik je bio u podređenom položaju. Plan je Cvitanoviću otežala i rana ozljeda Austrijanca Salomona, jednog od ključnih nogometaša Šibenika u manevru.

Prva polovica prvog poluvremena nije ponudila niti jedno uzbuđenje. Tek u 23. minuti prva prigoda na utakmici. Djelić talenta pokazao je Boultam koji je prodao ‘tunel‘ Mesi te ubacio za Mlinara koji s 10-ak metara puca izvan okvira gola. Opet Mlinar ima šansu u 31. minuti, ali je ovaj put neprecizan s ruba kaznenog prostora.

Kakvo je bilo prvo poluvrijeme najbolje oslikava podatak da se prvi udarac prema obojici vratara dogodio tek u 43. minuti. S oko 25 metara pokušao je Boultam, no bila je to šala mala za pouzdanog Rogića.

Ali, Istra je barem nešto pokušavala, dok je Šibenik u prvih 45 minuta ostao bez udarca prema vratima domaćina.

Na početku drugog poluvremena, Cvitanović je malo promiješao svoje figure na terenu želeći da njegova ekipa bude opasnija. Dobio je Cvitanović tim rošadama ravnotežu u posjedu lopte, ali i dalje je opasnija Istra. Najprije Mina čisti ispred Kadušića, da bi nakon kornera udarac Bakrara lagano ukrotio Rogić.

Alžirac Bakrar opet je u glavnoj ulozi u 61. minuti, međutim iz dobre pozicije loše šutira.

Više statistike radi spomenut ćemo 70. minuti i prvi udarac Šibenika prema vratima besposlenog Majkića. Bio je to pokušaj Japanca Araija koji je završio daleko daleko od cilja.

Nedvojbeno, htio je Šibenik više od boda na Drosini, jer Cvitanović je umjesto ozlijeđenog kapetana u igru ubacio ofenzivnog Španjolca Burguija.

Pokušao je Cvitanović s cijelim napadačkim arsenalom kojim raspolaže, međutim do gola nije stigao. Najbolja šansa Šibenika izrodila se u 86. minuti, po običaju, iz prekida. Aut je dalekometno izveo Mina, lopte se u kaznenom prostoru dokopao Delić, ali njegov šut se otkotrljao pored vratnice.

Kada se sve zbroji i oduzme- bila je to vrlo skromna utakmica bez izrazitih prigoda za oba takmaca, tako da je neodlučeni ishod najpravedniji.

Istra 1961- Šibenik 0:0 (0:0)

PULA- Stadion ‘Aldo Drosina‘. Sudac: Ante Čuljak (Zagreb)- 6,5. Najbolji igrač: Lovre Rogić (Šibenik).

Istra 1961 (4-3-3): Majkić (-)- Hujber (6,5), Galilea (6), Perković (6), Marin (5,5) (od 73. Rovis -)- Mlinar (5,5) (od 62. Žgomba -), Petrušenko (6), Caseres (5,5)- Kadušić (5,5) (od 62. Petković -), Bakrar (5,5) (od 84. Travaglia -), Boultam (5,5) (od 84. Kopljar -).

Šibenik (4-3-2-1): Rogić (6,5)- Arai (6), Mesa (6), M. Matić (6,5), Mina (6)- Salomon (-) (od 18. Vidović 5,5), B. Matić (6,5), Skorup (6) (od 69. Marasovic -)- Rak (6) (od 78. Burgui -), Čop (5,5) (od 69. Kreković -)- Delić (5,5).

24. travanj 2024 14:53