StoryEditorOCM
NogometMario Ćurić

Veznjak Šibenika najavio susret s Hajdukom, skoro cijeli nogometni život proveo je na Poljudu: ‘Bit će mi to danas dodatni motiv!‘

Piše Krešimir Gulin
16. svibnja 2021. - 16:22

Današnji derbi s Hajdukom bit će posebna utakmica i za Marija Ćurića, sve boljeg veznjaka Šibenika. Naime, Ćurić je rođeni Splićanin i prošao je sve mlade kategorije Hajduka. Ali, kako to često biva, na Poljudu nisu prepoznali njegove kvalitete, pa je afirmaciju stekao na Šubićevcu:

- Gotovo cijeli nogometni živtot proveo sam u Hajduku, tako da će mi to biti dotani motiv da se pokažem. Premda, meni je svaka utakmica praktički ista- otkrio nam je Ćurić.

Iz njegove generacije u aktualnom kadru Hajduka su Teklić i Jurić. Upravo je jučer objavljen podatak kako su Ćurić i Jurić među najuspješnijim igračima 1.HNL u oduzimanju lopti:

- Tonio je nešto manje u fokusu, a Stanko je moj prijatelj. Što se tiče našeg dovoboja u sredini terena mogu samo reći kako se nadam da ću ovaj put biti uspješniji do njega- veli važan kotač u manevru Šibenika.

I Ćurić se slaže s konstatacijom kako trenutačno Hajduk igra vrlo dobar nogomet:

- Čini mi se kako su se do sada dosta tražili. Konačno su se našli, ali možda će im biti i prekasno u borbi za Europu. Imaju dobar spoj mladosti i iskustva. Da zaključim, Hajduk je dobra ekipa s dobrim pojedincima. Znamo da na Šubićevac dolaze po pobjedu jer im je svaki bod vaan u toj borbi za izlazak na europsku scenu. Međutim, psihološka prednost je na našoj strani, možemo igrati za gušt. Naravno, i za bodove jer želimo ovu dobru sezonu završiti na najbolji mogući način, sa što više pobjeda i boodva na našem kontu- zaključio je Ćurić.

Osim Bulata, Šibenik će protiv Hajduka biti bez ozlijeđenih Raka, Mese i Pandže te kažnjenog Bailonea.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-2-3-1): Rogić- Pajić, Batarelo, Schildenfeld, Kvesić- Alimi, Ćurić- S. Sahiti, Martin, E. Sahiti- Jurić.

Utakmica Šibenik- Hajduk igra se na Šubićevcu u nedjelju u 17,05 sati. Sudac je Ivan Vučković iz Zagreba.

20. travanj 2024 11:19