StoryEditorOCM
NogometNogomet

U srijedu u goste dolazi Hrvatski dragovoljac: 'Narančastima' na Šubićevcu prijete jake šibenske snage

17. rujna 2019. - 14:17

Nogometaši Šibenika u četvrtom kolu 2.HNL doživjeli su prvi ovosezonski poraz. 'Narančasti' su pali u Rijeci kod novog drugoligaša Orijenta (0:1). Kiks Šibenčana iskoristio je Rudeš i pobjedom (3:0) nad Croatijom iz Zmijavaca izbio na prvom mjesto drugoligaške tablice. Doduše, zagrebačka momčad koju vodi trener Mirko Labrović ima isti broj bodova kao i Šibenčani (devet), međutim lideri su postali zbog nešto bolje gol razlike.

No, više od te činjenice navijače Šibenika boli podatak da je takvim raspletom minulog kola praktički poništena vrijedna pobjeda 'narančastih' u izravnom dvoboju s Rudešom. Osim toga, ni igra momaka trenera Krunoslava Rendulića na Krimeji ni izbliza nije bila na razini predstava iz prva tri prvenstvena kola:

- Jednostavno, loše smo ušli u utakmicu, baš nismo bili pravi. Poslije nam je dečko (op.p. Miroslav Iličić) dao eurogol. Nakon vodstva igrači Orijenta su se dobro branili i čuvali rezultat. Mi smo pokušavali okrenuti rezultat u našu korist, ali nismo uspjeli. Držim kako je dobro da je već u srijedu nova prvenstva utakmica u kojoj dočekujemo Hrvatski dragovoljac na Šubićevcu. To je prigoda da se iskupimo i nastavimo svoj pobjednički niz- govori Zvonimir Blaić, iskusni branič Šibenika.

Analizu posrtanja svoje momčadi na riječkoj Krimeji ponudio je i trener Rendulić:
- Čujte, protiv svakog protivnika morate ući 100 posto. Ako vam se dogodi da krenete malo labavije, teško se vratiti. To je staro nogometno pravilo koje je nas koštalo protiv Orijenta. Pazite, niti jedan poraz nije dobar, ali se nadam da smo iz ovoga nešto naučili. Držim kako ovo nije nikakva tragedija, jednostavno porazi će se događati, isto kao i utakmice poput ove u Rijeci- smatra kormilar 'narančastih'.

Orijent što prije mora u arhiv, jer već u srijedu Šibenik čeka novi važan i težak ispit. Na Šubićevac stiže stari znanac Hrvatski dragovoljac. 'Crni' iz Sigeta imaju jak šibenski štih. Predvodi ih momak s Meteriza, brzonogi Vinko Petković, koji je s četiri gola trenutačno prvi strijelac 2.HNL. Odnedavno je u vrhu napada Zagrepčana 36- godišnji Ivan Božić, inače šibenski zet i nogometaš koji je u nekoliko navrata nosio dres Šibenika. Osim njih, opasan napadač je i Jan Doležal, koji je Koprivnicu zamijenio Sigetom. Srećom po Šibenčane na Šubićevcu neće zaigrati Valentino Majstorović, inače majstor za kaznene udarce.
Dakle, obrana Šibenika imat će težak posao:

- Istina, radi se o kvalitetnoj ekipi s kojom je na Šubićevcu uvijek bilo teško. Također, prema naprijed imaju vrlo hitre igrače. No, ako smo mi pravi onda nam na Šubićevcu nitko ne može nauditi- veli Blaić.

Optimist je i trener Rendulić:
- Šibenik ima kvalitetu i svakoga možemo pobijediti, bez obzira igrali doma ili na strani. U utakmici s HD-om ćemo tražiti pobjedu od prve sekunde. Naš cilj je osvojiti tri boda, premda nas čeka zahtjevna utakmica. Jer, Zagrepčani imaju kvalitetu, a dodatno su ojačani u zadnjih 15-ak dana- ističe Rendulić.

Za utakmicu s Hrvatskim dragovoljcem u kadar se vraća stoper Pandža, koji je zbog bolesti preskočio utakmicu u Rijeci. Van stroja je Maleš, koji ima problema s aduktorom.

Vjerojatni sastav Šibenika: Labrović, Pajić, Vukorepa, Pandža, Blaić, Bulat, Ćurić, Rak, Kukec, Prince, Juričić.

Utakmica Šibenik- Hrvatski dragovoljac igra se u srijedu u 18 sati.

25. travanj 2024 08:52