StoryEditorOCM
Nogometpuni se svlačionica

U Šibenik je sletio Štimčev ‘džingis-kan‘, bivši izbornik Vatrenih potvrdio: ‘Da, kontaktirali su me...‘; Potpisao i igrač milanskog Intera

Piše Davor Trutin/SN, šibenski.hr
12. kolovoza 2021. - 14:24

Nakon Antonija Jakoliša, ovaj tjedan u sve napučeniju Šibenikovu svlačionicu aterirala su još dva inozemna nogometaša, i to s više nego egzotičnih destinacija.

Christofer Attys (19) član je milanskog Intera, ustvari njegove U-19 momčadi, Haićanin s francuskom putovnicom, koji je prošle sezone nastupao za U-19 momčad Spala, a dva puta sjedio je na klupi istog kluba u Serie B. Nema seniorskog iskustva, ali navodno bi mogao biti zanimljiv u perspektivi, igra na poziciji zadnjeg veznog.

Drugi je puno zanimljiviji, barem medijski, riječ je o Indijcu Sandeshu Jhinganu (28), dosadašnjem igraču ATK Mohun Bagana, člana ISL lige, te kapetanu indijske reprezentacije, za koju je skupio 40 nastupa (4 gola), a koju inače vodi Igor Štimac. Upravo smo za komentar ovog uistinu zanimljivog transfera u HNL-u upitali bivšeg hrvatskog izbornika, koji odlično poznaje Sandesha.

- Jesu, kontaktirali su me iz Šibenika u svezi Jingsana i mogu reći da se radi o stupu obrane indijske reprezentacije. HNK Šibenik će biti iznimno praćen u Indiji sada jer je Sandesh jedan od najpopularnijih nogometaša te goleme zemlje - veli nam Štimac, te nastavlja:

- Ratnik je na terenu, lider, ali trebat će mu par tjedana da dostigne željenu formu s obzirom na to da su klubovi u Indiji tek krenuli s pripremama.

image
Sandesh Jhingan, novi igrač Šibenika i Igor Štimac, izbornik Indije
AFP

Po Štimcu šibenski prvoligaš će u Jhinganu dobiti nogometaša koji će im pomoći igrački.

- Definitivno može puno pomoći, naravno, sve ovisi koliko će se brzo aklimatizirati. U svakom slučaju, ima karakter pobjednika, neustrašiv je i iznimno pozitivan za svlačionicu. Tehnički još može puno napredovati i sigurno će mu igranje u HNL pomoći - zaključio je Štimac.

Inače, transfer kapetana indijske reprezentacije u HNL u redove Šibenika već je pobudilo veliki medijski interes u drugoj najmnogoljudnijoj državi Globusa. Kako će se Jhingan (ili Džingis-kan, kako su ga već prozvali šaljivi Šibenčani) snaći u posve novom okružju, tek će se vidjeti...

18. travanj 2024 15:15