StoryEditorOCM
NogometZaslužena fešta

Trijumf u Kranjčevićevoj: Funcuti proslavili na zgradama, igrači u busu; Šifo: Ne pobjeđujemo često 4:0

Piše Krešimir Gulin
27. siječnja 2021. - 09:45

Zapjevalo se u šibenskoj svlačionici, a pri kraju utakmice na zgradama iza oistočne tribine u Kranjčevićevoj bilo je upaljeno i nekoliko baklji, nekoliko je Funcuta slavilo veliku pobjedu Narančastih kontra Lokomotive (4:0). S pravim razlogom, jer Šibenčani su osvojili dvostruko vrijedne bodove u okršaju s izravnim suparnikom za ostanak u 1.HNL. Narančasti su uhvatili zraka za nastavak sezone, a Lokose zakucali na dno tablice.

Tako je do prve pobjede nakon povratka u narančasti dres došao iskusni stoper Gordon Schildenfeld:

- Odigrali smo utakmice bez pogreške, bili smo organizirani i disciplinirani. Imali smo sreću što smo iskoristili prve dvije prilike i poveli. Poslije vodstva dobro smo se postavili i zaustavljali napade domaćina. Ovo je velika pobjeda, zapjevalo se u svlačionici... Pa, ne pobjeđujemo bač često s 4:0! Udahnuli smo malo zraka u toj borbi za ostanak- poručio je novi zapovjednik šibenske obrane.

No, istinski junak šibenske pobjede u Kranjčevićevoj bio je Emir Sahiti, krilni napadač koji je na Šubićevcu na posudbi iz Hajduka. S dva lijepa gola mladi albanski reprezentativac 'torpedirao' je Lokomotivu. Sahiti je puno više govorio na travnjaku, jer je poslije susreta bio škrt na riječima:

- Drago mi je zbog moja dva gola, ali mi je još draže zbgo pobjede svoje ekipe. Još jednom smo pokazali da igramo dobro i da smo po prikazanom trebali osvojiti i poneki bod više nego što ga trenutačno imamo. Međutim, nikoga se ne bojimo i u svakoj narednoj utakmici ćemo hrabro ići po tri boda- poručio je Sahiti.

U Kranjčevijećovj se dobrom igrom i dvjema asistencijama istaknuo kapetan Marko Bulat:

– Nakon četiri uzastopna poraza nakokon smo ostvarili pobjedu. Momčad je u ovako važnoj utakmici reagirala odlično, iskoristili smo svoje šanse i ponosan sam na dečke kao i na cijeli stručni stožer. U nastavku prvenstva dat ćemo sve od sebe, pokušati ponoviti današnju predstavu- kazao je Bulat.

Šibenčani su dugo 'kuburili' s realizacijom i u četiri susreta prije Lokosa postigli samo jedan pogodak. Onda im se u Kranjčevićevoj otvorilo:

– Prije svega čestitke igračima na fenomenalnoj igri, koja nas je dovela do velike pobjede. Nema smisla nekog izdvajati, svi su bili fenomenalni, fenomenalna su bila i četiri gola, Čujte, četiri gola nije lako zabiti ni nižerazrednim ekipama. Veseli me i što su svi golovi bili fenomenalni. Ako moram jedan gol izdvojiti, onda je to četvrti, koji je plod vježbe i rada na treninzima- naglasio je trener Krunoslav Rendulić.

Logično, on nije htio izdvajati najzaslužnije pojedince za trobod koji nose iz Zagreba:

- Nema smisla nekog izdvajati, svi su bili fenomenalni. Pružili smo zaista odličnu igru koja nas je dovea do pobjede, čestitke svim igračima- kazao je Rendulić.

Osim u svlačionici, Šibenčani su pobjedu proslavili i u autobusu koji ih je dovezao do Šibenika. Vremena ze veliku feštu nije bilo, jer Narančaste čeka pakleni ritam 'srijeda- subota'. prva velika obveza je već u subotu, kada Rendulićeva momčad gostuje kod Dinama:

- Istina,.malo smo pobjedu proslavili u busu na putu za Šibenik, ali već u srijedu smo se okrenuli Dinamu. Nadam se dobrom rezultatu i u Maksimiru – poručio je kapetan Šibenika.

- Moramo se dobro odmoriti i ići tamo puno optimizma i po pobjedu, a što drugo!? – zaključio je Rendulić.

19. travanj 2024 22:57