StoryEditorOCM
NogometŠibenik u Puli

Trener Mario Cvitanović najavio nedjeljnu utakmicu s Istrom: ‘Igrat će samo oni 100 posto spremni za boj!‘

Piše Krešimir Gulin
22. listopada 2022. - 12:43

Nogometaši Šibenika pobjednom nad Jadranom iz Poreča u šesnaestini finala Kupa prekinuli su post koji je trajao dva i pol mjeseca. Prolaz u Kupu je dobar, ali Narančastima ništa manje ne bi bilo važno doći do ‘troboda‘ u prvenstvu na što čekaju punih deset kola. Pirgodu za to imaju u nedjelju kada po drugi put u tjedan dana igraju na našem najvećem poluotoku, ovaj put u Puli, kod ekipe Istre koja im je lani bila prava mušterija:

- Zadovoljan sam sa stavom i prolazom u Kupu. Također, vidjeli smo i neke nove igrače, koji su imali manju minutažu, barem otkako sam ja u Šibeniku. Što se Istre tiče, bodovno smo jako blizu na tablici. Oni su momčad koja teži nadigravanju. Mi se moramo postaviti na način da budemo dobri u napadu i opasni prema naprijed. Evo, protiv Belupa smo imali 65 posto posjeda, ali nismo bili dovoljno konkretni. Sve šanse stvorili smo iz prekida. Zato radimo na tome, inzistiramo da dolazimo jedan na jedan, da bez lopte dolazimo u završnicu, ali i da budemo čvršći u duelima, što nam je također nedostajalo protiv Belupa. Nadam se da je pobjeda u Kupu malo digla ekipu, stoga idemo u Pulu odigrati mušku utakmicu sa željom da pobijedimo- rekao je Mario Cvitanović, trener Šibenika.

U klub sa Šubićevca proteklog tjedna uvukla se viroza, zato Cvitanović ne može sa sigurnošću koji sastav će istrčati na Drosini:

- Budite uvjereni da će svi koji istrče biti spremni za boj. Mogu igrati samo oini koji su 100 posto zdravi- podvukao je trener Narančastih.

Sigurno je samo da neće biti ozlijeđenog Kvesića. Dobra vijest za Cvitanovića je da se oporavio Mina, jer u Poreču je Šibenik bio bez klasičnih lijevih bekova pa je tu poziciju morao ‘krpati‘ Arai. Jedan od onih koji bi mogao pokriti to mjesto- Dolček, nije se našao u autobusu za Poreč. Opet se zakotrljala priča da je talentirani nogometaš ‘na hlađenju‘, kao što je bio i kod Cvitanovićevog prethodnika Čanadija:

- Ponavljam, ja sam taj koji donosi odluke. Ponekad će one za pojedince biti neugodne. Mogu samo reći da je Dolček u konkurenciji- rekao je na temu Dolček Cvitanović.

S druge strane, Istra će biti bez ponajboljeg igrača Ante Ercega:

- Čujte, Istra je dovodila puno igrača prema naprijed, imaju i širinu i kvalitetu. Međutim, ja vjerujem da moji igračimogu iskontrolirati njihove napadače, bez obzira tko bude igrao. Uostalom, trebamo najviše razmišljati o tome kako ćemo mi izgedati, a ne Istra- završio je trener Šibenika.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-2-3-1): Rogić- Mesa, Perić, M. Matić, Mina- Salomon, B. Matić- Špeljak, Vidović, Arai- Delić.

Utakmica Istra 1961- Šibenik igra se u nedjelju u 15 sati. Sudac je Ante Čuljak iz Zagreba.

25. travanj 2024 08:54