StoryEditorOCM
NogometNišta od senzacije na Šubićevcu

Tomić na svom stadionu izbacio Šibenik iz Kupa: 'Narančasti' su bili u predblagdanskom vremenu darivanja; Prednjačio je Kukec koji je promašio kazneni udarac

3. prosinca 2019. - 20:28

Ništa od senzacije na Šubićevcu! Nisu se ostvarile želje trenera Šibenika Krunoslava Rendulića kako bi njegova momčad mogla biti iznenađenje, ili 'dark horse' ovosezonskog Kupa. Umjesto toga, Lokomotiva je vrlo sigurno preko lidera 2.HNL ušla u polufinale.

'Tomiću, pusti nam!', zaorilo se tribina prije prvog sučevog zvižduka. Bila je to poruka treneru Lokomotive, Goranu Tomiću, rođenom Šibenčaninu koji je odrastao stotinjak metara od stadiona i koji je prve igračke i trenerske korake napravio na Šubićevcu. No, emocije su jedno, a profesionalizam drugo. Tomić je u najavi istaknuo kako je ovo za Lokomotivu utakmica sezone. I njegova momčad je ušla silno našpanana. To ilustrira podatak da su gosti u prve četiri minute izveli četiri kornera.

Domaćinima je trebalo dobrih petnaestak minuta da se priviknu na prvoligaški ritam. Ipak, Šibenčanima je pripala prva izglednija situacija. U 17. minuti Antunović je pucao na asistenciju Kukeca, ali je Grbić lako obranio.

Konačno, terensku inicijativu Lokomotiva je okrunila u 27. minuti. Proradila je njihova kosovarsko- albanska veza. Kastrati je centrirao s desne strane, Tuci prenio na drugu vratnicu gdje je Uzuni iz blizine rutinski poentirao.

Tri minute kasnije gosti su mogli nokautirati Šibenčane. Pogriješio je Pandža i doveo Kastratija u matnu poziciju, no brzonogi napadač 'lokosa' je promašio zicer.

Još veću prigodu zapucali su 'narančasti' u 32. minuti. Mladi šibenski veznjak Bulat pokazao je klasu. Ukrao je jednu loptu, prevario nekoliko igrača Lokomotive, ušao u kazneni prostor gdje ga je srušio Marković. Sudac Matoc je nakon kraćeg razmišljanja pokazao na bijelu točku. Odgovornost je preuzeo Kukec, ali je promašio cijela vrata.

S Kukecovim promašajem kao da su propale i sve šibenske nade u čudo. Ako ih je i bilo, gosti su ih pokopali već početkom drugog poluvremena. Poslije jednog od brojnih kornera, gosti su povećali vodstvo. Prvi udarac Zagrepčana završio je u vratnici, ali je iz popravnog pokušaja neumoljiv bio branič Karačić.

Doduše, poslije 0:2 živnuli su Šibenčani. Pokušali su pogotkom 'oživjeti' utakmicu, međutim nisu uspjeli, premda su u nekoliko navrata bili vrlo blizu. Umjeto toga, još dvije lopte su završile iza leđa Rogića.

Vratar Šibenika izravni je krivac za treći gol budući je loše reagirao na mlaki udarac Cokaja. Kod četvrtog gola manje- više sve napravio je brzonogi Kastrati koji je pronašao Halilovića u matnoj situaciji.

Ostvarili smo cilj plasmanom u polufinale, što je za nas bilo jako bitno. Maksimalno ozbiljno sam pripremao momčad za ovu utakmicu i tako smo i krenuli. Počeli smo dobro i poveli. Ruku na srce, imali smo sreću što Šibenik nije izjednačio. Ponovno smo dali drugi gol u pravo vrijeme. Potom je Šibenik dominirao, ali na našu sreću nije uspio smanjiti. Naš treći gol je definitivno 'prelomio' utakmicu- kazao je Goran Tomić, trener Lokomotive.

Tomiča smo pitali kako je bilo sjediti na 'krivoj' klupi na Šuibićevcu:

Sigurno neobično. Prvi put u životu igram ili vodim neku ekipu protiv Šibenika. Ali, takav je život nas trenera, moramo biti spremni na to- rekao je trener Zagrepčana.

Krunoslav Rendulić, trener Šibenika čestitao je Lokomotivi na zasluženoj pobjedi:

Ne mogu se oteti dojmu da smo bili u predblagdanskom raspoloženju. Darivali smo maksimalno. Ako mislite proći ovakvu ekipu, moraš iskoristiti i najmanju šansu, a mi smo promašili i penal. Međutim, nakon 0:4 nema se što puno govoriti. Premda, nismo djelovali toliko loše koliko konačni rezultat sugerira- istaknuo je Rendulić.

Šibenik- Lokomotiva 0:4 (0:1)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 500. Sudac: Marko Matoc (Zaprešić) -6,5. Strijelci: 0:1 Uzuni (27)., 0:2 Karačić (48). 0:3 Cokaj (82), 0:4 Halilović (90+2). Najbolji igrač: Myrto Uzuni (Lokomotiva).

Šibenik: Rogić (5), Blaić (5) (od 83. Pajić -), Vukorepa (5,5), Pandža (5), Pranić (5), Ćurić (5,5), Bulat (6), Rak (5), Kukec (5), Prince (5) (od 71. Juričić -), Antunović (5,5) (od 86. Španja-).

Lokomotiva: Grbić (6,5), Moharrami (6,5), Karačić (7), Kolinger (6,5), Marković (5,5), Petrak (6) (od 87. Halilović 6,5), Cokaj (7), Kastrati (7), Uzuni (7), Tolić (6) (od 86. Drožđek- ), Tuci (6,5) (od 70. Emerson).

19. travanj 2024 13:25