StoryEditorOCM
NogometPrekid šibenskog niza

Svakome po poluvrijeme, Gorici bodovi: Gosti dobro iskoristili vjetar i Labrovićevu lošu večer

Piše Krešimir Gulin
20. studenog 2020. - 21:11

Gorica je i drugi put ove sezone svladala Šibenik i tako prekinula mini seriju od dvije pobjede Narančastih. Gosti su bolje iskoristili svoje poluvrijeme u kojem im je pomagala jaka bura, a za domaćine su bila kobna dva kornera iz kojih su Goričani zabili dva pogotka te greške, inače pouzadnog, vratara Labrovića.

Prvo poluvrijeme su Šibenčani igrali niz vjetar i pokazat će se nedovoljno iskoristili tu prednost. Poveli su već u 7. minuti, premda je to bila prava nogometna akcija u kojoj vjetar nije odigrao značajnu ulogu. U ulozi asistenta bio je Deni Jurić, koji je bio trostruki strijelac u prošlom kolu u Varaždinu. Šibenska 'devetka' gurnula je loptu s očima u dubinu brzonogom Princeu. Ali, Ganac je osim hitrine u ovoj situaciji iskazao i golgetersku mirnoću i rutinski svladao vratara Gorice Kahlinu za svoj treći ovosezonski pogodak.

Gosti se u prvih 45 minuta nisu prilagodili vremenskim uvjetima. Imali su silnih problema u organizaciji igre, tako da nisu uputili ozbiljniji udarac prema vratima Labrovića. Iznimka je tek pokušaj Hamada u 11. minuti, no i njegov šut se tek otkotrljao do čuvara mreže Šibenika.

Domaćini su se pak orjentirali na udarce s distance. Najbliže pogotku bio je Kvesić čiji je šut u 25. minuti prohujao malo iznad grede.

Kako se i očekivalo, Gorica je uz pomoć vjetra stisnula nakon izlaska iz svlačionice. U 50. minuti sudac Bel je nakon jedne gužve u šesnaestercu domaćih, poslije intervencije VAR-a provjeravao eventualni kazneni udarac za Goricu. Na kraju je to bio samo korner za goste. Praktički u nastavku akcije najbolja prigoda za Goricu. S desetak metara pucao je Dvorneković, ali do prve prave obrane stigao je Labrović.

Mogao je Šibenik povećati vodstvo u 59. minuti, no Prince je promašio zicer. Nakon toga je sve otišlo na stranu Gorice. Gosti su nastavili s inicijativom, koju su konačno iskoristili u 61. minuti. Šutirao je Hamad, a Labrović odbio u korner. Međutim, nakon udarca iz kuta golman Šibenika je loše intervenirao i kumovao izjednačenju Gorice. Čabraja je koristeći buru lukavo zavrnuo u prvi kut, a vratar domaćih umjesto da izboksa- zakucava loptu u svoju mrežu.

Teško je živio Šibenik u tom periodu. Uz buru i razigrane goste dobili su još jednog opasnog suparnika u liku Kristijana Lovrića kojeg je gostujući trener Dambrauskas dugo držao na klupi. Čim je ušao u igru Lovrić je dvaput oprobao udarac. Jednom je spreman bio Labrović, a drugi put je lopta zamalo promašila cilj.

Napokon, Gorica je preokrenula rezultat u 83. minuti. Opet je korner bio koban za Narančaste.Lovrić je ubacio iz kuta, na drugoj stativi sam je ostao Nizozemac Suk i zakucao loptu pod gredu.

Tek tada se za osvježenja s klupe odlučio domaći trener Rendulić premda je odavno bilo jasno da Šibenčanima fali friške krvi. Ali, ni s novim igračima domaćini nisu ozbiljnije zaprijetili za izjednačenje. Dapače, duboko u sudačkoj nadoknadi Lovrić je kaznio još jednu nespretnost Labrovića i uz asistenciju bure zabio za uvjerljivu pobjedu Gorice.

Šibenik- Gorica 1:3 (1:0)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Bez gledatelja. Sudac: Dario Bel (Osijek) -6,5. Strijelci: 1:0 Prince (7.), 1:1 Labrović (61./ag), 1:2 Suk (83.), 1:3 Lovrić (90+3). Najbolji igrač: Joey Suk (Gorica).

Šibenik: Labrović (5), Mesa (5,5) (od 87. Yeferson -), Batarelo (5,5), Bilić (5,5), Pajić (5,5), Ćurić (5,5), Bulat (5,5), Kvesić (5,5), Martin (6) (od 46. Rak 5,5), Prince (6,5), Jurić (6) (od 87. Sahiti -).

Gorica: Kahlina (6), Muhammed (6), Steenvoorden (6,5), Jovičić (6,5), Čabraja (7), Suk (7,5), Babec (6,5), Dvorneković (6,5) (od 73. Špikić 6,5), Hamad (6,5) (od 63. Golubickas -), Mitrović (6) (od 63. Lovrić 7), Mudrinski (6,5) (od 90. Matar -).

25. travanj 2024 09:53