StoryEditorOCM
Nogometanaliza suđenja

Sudac susreta Lokomotive i Šibenika dobio pohvale UEFA kontrolora: ‘Ima veliki potencijal, nadamo se da će nastaviti uzlaznom putanjom‘

Piše Šibenski.hr
10. listopada 2022. - 18:20
Patrik Kolarić odsudio je bez greške utakmicu Lokomotive i Šibenika u ZagrebuArhiva Nikša Stipaničev/Cropix

Draženko Kovačić, UEFA-in kontrolor, gostovao je u emisiji MaxSporta te u najavi konstatirao da je cjelokupno suđenje u ovome kolu bilo korektno. Osvrnuo se na ulogu HNS komisije koja je nadgledala neke sudačke odluke u 12. kolu HNL-a.

Lokomotiva - Šibenik

Kovačić se uglavnom zadržao na općenitoj kvaliteti suđenja i potvrdio voditeljev komentar o velikom potencijalu suca Patrika Kolarića:

"Pohvale sucu Kolariću, nadamo se da će nastaviti ovom uzlaznom putanjom."

Hajduk - Varaždin

Najviše je govora bilo o utakmici između Hajduka i Varaždina. Kovačić je prvo prokomentirao situaciju iz prve minute susreta:

"Atanasov je pao, ali igrač u narančastome dresu izbio je loptu i nije bilo elemenata za najstrožu kaznu. Ispravna odluka suca."

No potom je opširnije analizirao prekršaj Marca Fossatija na Matiji Kolariću iz 39. minute:

"Situacija iz 39. minute, ovdje bih se zadržao malo duže. Prije desetak dana stigla je striktna uputa UEFA-e da se još strože kažnjavaju prigovori, ali i da se još više zaštite igrači pri nekim prekršajima. Ovdje je možda nedostajala komunikacija između sudaca, možda se i pomoćni sudac trebao aktivnije uključiti. Komisija smatra da je ovdje bila očekivana reakcija VAR sobe te da je Fossati morao dobiti direktan crveni karton. Moram naglasiti kako komisija smatra da disciplinska kontrola sudaca nije bila na očekivanoj razini na ovome susretu", zaključna je Kovačićeva ocjena.

Slaven Belupo - Osijek

Kratko se Kovačić zadržao na situaciji iz 35. minute kada je nakon duela s Beljom ostao ozlijeđen ležati Tomislav Božić koji je na kraju na nosilima iznesen s terena te ga je zamijenio Marko Žuljević:

"Beljo je puno brži u tom duelu i odnosi loptu bez prekršaja. Smatramo da je ovdje potpuno ispravan start na loptu igrača Osijeka, suci su ispravno postupili u toj situaciji."

Gorica - Rijeka

I na kraju, o jedanaestercu za Rijeku u posljednoj utakmici kola:

"Komisija je stava da je sudac Strukan donio ispravnu odluku nakon zakašnjele reakcije, ali je komisija također i stava da se takva odluka morala donijeti odmah, a ne nakon VAR intervencije koja je pozvala suca neka samostalno pogleda ponovljenu snimku."

24. travanj 2024 06:06