StoryEditorOCM
Nogometvelika pobjeda

Šibenik u sjajnoj utakmici razbio Dragovoljac: čak šest golova ‘Narančastih‘ u mreži gostiju iz Sigeta

Piše Krešimir Gulin
15. kolovoza 2021. - 21:07

Poslije četiri gostovanja Šibenčani su konačno dočekali da zaigraju na svom Šubićevcu i odmah ostvarili prvu prvenstvenu pobjedu kojom su uhvatili zraka i dodatno Dragovoljac zakucali na dno tablice.

Bila je to atraktivna utakmica, puna lijepih poteza i golova, tako da je šibenska publika mogla uživati u ovosezonskoj premijeri, uz to još i na novom hibridnom travnjaku.

Samo 46 sekundi trebalo je domaćinima da povedu. Nakon jedne odlične dubinske lopte Nike Raka obrani Zagrepčana pobjegao je Ivan Delić i ljevicom pogodio Šubarićevu malu mrežu. Bude li bivši hajdukovac tako raspoložen i nastavku sezone, Šibenčani neće puno žaliti što je Dinamo povukao s posudbe Denija Jurića.

Ušla je utakmica u mirnu fazu, a onda je u 34. minuti Šibenčanima 'zapaprio' njihov sugrađanin Vinko Petković. Bila je to lijepa akcija u kojoj je Viduka odigrao povratnu loptu, da bi Petković iz blizine zabio pored nemoćnog Rogića. Rođeni Šibenčanin nije slavio zgoditak, iako nikad nije dobio pravu prigodu na Šubićevcu.

Mogao je Petković još jednom zaviti u crno Šibenčane četiri minute kasnije, ali je njegov šut iz daljine efektno obranio Rogić.

Sasvim zasluženo gosti su na odmor otišli s vodstvom. U sudačkoj nadoknadi korner je izveo Viduka, a na drugoj stativi je neometan Štrkalj zakucao loptu glavom u šibensku mrežu.

Odličan nos imao je Španjolac Rosas kada je na poluvremenu uveo u igru Stipu Bačelića- Grgića. Iskusni veznjak mu je ukazano povjerenje vratio nakon samo sedam minuta provedenih na travnjaku. Opet je dubinska lopta bila kobna za 'dragovoljce'. Jednim pasom izbačena je cijela obrana gostuju, a Bačelić- Grgić je predriblao i vratara Šubarića i lagano poentirao.

Potpuni preokret zbio se u 58. minuti. Opet je asistent bio Marin Jakoliš, a na pravom mjestu u srcu kaznenog prostora našao se Antonio Marin i zabio prvijenac u dresu Šibenika.

Spektakularnih desetak minuta Šibenika završio je pogotkom dvostruki asistent Marin Jakoliš. Opet je zaplivala šuplja obrana gostiju, ovaj put na sjajno dodavanje Raka. I opet je strijelac Šibenika zaobišao golmana i zatresao praznu mrežu.

Pukla je i 'petarda' u mreži gostiju, za što je zaslužan povratnik u matični klub Stipe Bačelić- Grgić koji je pokazao da bi mogao biti vođa ovog Šibenika.

Fasovali su Zagrepčani i pola duzine od razigranih Narančastih. Šesti gol Šibenčana je bio djelo Antonija Marina na treću asistenciju Marina Jakoliša.

Šibenik- Hrvatski dragovoljac 6:2 (1:2)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 470. Sudac: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina) - 6,5. Strijelci: 1:0 Delić (1.), 1:1 Petković (34.), 1:2 Štrkalj (45+2), 2:2 Bačelić- Grgić (52.), 3:2 Marin (58.), 4:2 M. Jakoliš (61.), 5:2 Bačelić- Grgić (85.), 6:2 Marin (90+3). Najbolji igrač: Stipe Bačelić- Grgić (Šibenik).

Šibenik (4-2-3-1): Rogić (6)- A. Jakoliš (6) (od 62. S. Perić -), Batarelo (6), Bilić (6) (od 79. Benić -), Kvesić (6)- Ćurić (7), Rak (7,5) (od 73. Lopez)- Sahiti (5,5) (od 46. Bačelić- Grgić 8), Marin (8), M. Jakoliš (8)- Delić (7,5) (od 74. Bailone).

Hrvatski dragovoljac (3-4-3): Šubarić (5)- Ćosić (5), Bagadur (5), Vulikić (5)- Hrvoj (5), Roca (5,5) (od 84. Nreca -), Mioč (5) (od 77. Pasariček -), Viduka (6) (od 66. Bašić -)- Petković (6,5) (od 66. Turčin -), Štrkalj (6), Veljača (5,5) (od 66. Karoglan -).

16. travanj 2024 04:49