StoryEditorOCM
NogometNovosti sa Šubićevca

Šibenik u ‘šarenom‘ sastavu remizirao sa Zagorom. Talentirani veznjak potpisao trogodišnji ugovor s Narančastima

Piše Krešimir Gulin
20. lipnja 2021. - 10:53

Nogometaši Šibenika odigrali su prvu pripremnu utakmicu u ovoljetnim pripremama, a završilo je 3:3 kod trećeligaša Zagore u Unešiću. Strijelci za Narančaste su bili Bailone, Marulanda i Cvetković.

Dio igrača bio je oslobođen utakmice (Ćurić, Bilić, Kvesić, Batarelo, Sahiti, Perić, Benić, Marin, Mesa Bačelić- Grgić).

Priliku su dobili preostali igrači koji treniraju na Šubićevcu, odnosno u Crnici ovog ljeta. Unešićki trećeligaš poveo je golom Krajine u devetoj minuti. Sedam minuta kasnije izjednačio je Bailone. Gabrić u 33. minuti Zagoru ponovno dovodi u vodstvo, a za 2:2 na poluvremenu poentirao je Marulanda.

Šibenčani su poveli su na Borovištu u 64. minuti golom Cvetkovića, ali domaćin se nije predao i u 83. minuti stigli su do izjednačenja.

Sljedeću provjeru Šibenik će imati sljedeće subote u Glavicama, igrat će protiv Zrinjskog iz Mostara.

ZAGORA – ŠIBENIK 3:3 (2:2)

ŠIBENIK: Rogić, Bolanča, Juan Pablo, Mena, Tobon, Gomez, Llanos, Bedoya, Caravali, Marulanda, Bailone. Još su igrali: Đaković, Al-Omari, Šupe, Bikić, Cvetković, Močinić, Dukađin, De Alecsandro. Trener: Mario Rosas.

Iz sastava Šibenika jasno je kako je trener Rosas u Unešiću žeio isprobati što više neafiriranih igrača. Prema informacijama iz kluba, za oko su mu zapeli desni bočni Juan Pablo i 'desetka' Bedoya.

Inače, sa Šubićeca stiže i vijest kako je talentirani sedamnaestogodišnji vezni igrač Niko Rak potpisao ugovor s Šibenikom do 2024. godine. Debi za prvu momčad upisao je u utakmici 1. HNL protiv Gorice u trećem kolu rošlog prvenstva, a nastupao je i za Juniore tijekom cijele sezone.

Nikinim potpisom Šibenik je na duže vrijeme vezao talentirani dvojac juniorske momčadi koja je prije dva dana izborila povratak u 1.HNL za Juniore. Podsjetimo, prije nekoliko mjeseci stipendijski ugovor potpisao je Marko Benat, golman Šibenikovih juniora, koji je iza sebe imao odličnu sezonu, poručili su iz HNK Šibenika.

– Presretan sam i zahvalan na produženju ugovora. Šibenik je klub u kojem sam odrastao i zbog toga mi je ovo od velikog značaja. Nadam se da ću povjerenje kluba opravdati svojim igrama na terenu. – istaknuo je Niko Rak nakon potpisa ugovora za službenu stranicu HNK Šbenika.

19. travanj 2024 10:29