StoryEditorOCM
NogometCilj je uvijek pobjeda

Šibenik s najjačim snagama ide u Koprivnicu. Protiv Slavena se u početnu postavu vraćaju Bulat i Sahiti

Piše Krešimir Gulin
18. veljače 2021. - 12:09

Sjajna Šibenikova niska od pet uzastopnih pozitivnih rezultata u proljetnom dijelu sezone prekinuta je u prošlom kolu u Gorici (0:1). U utakmici koju Narančasti po zbivanjima na travnjaku nikako nisu zaslužili izgubiti. No, nes(p)retan poraz u Turopolju na Šubićevcu su izbrisali iz glava i okrenuli se novom gostovanju, ovaj put kod Slaven Belupa u Koprivnici. Kada se na Šubićevcu sponene Slaven miješaju se emocije. Sa zadovoljstvom se Narančasti prisjete četvrtog kola i remija (0:0) te prvog osvojenog boda u povratničkoj prvoligaškoj sezoni. Međutim, svim prijateljima Šibenika smrkne se čelo kada se sjete uzvrata na Šubićevcu kada je Slaven s 3:0 'pregazio' Rendulićeve trupe. Dapače, dojam je da nitko nije nadigrao Šibenik ove sezone kao što su to tada uradili Koprivničani:

- Istina, bila je to utakmica u kojoj smo podbacili. Na ruku nam nije išao ni splet nesretnih okolnosti, budući da smo primili gol u prvoj minuti. No, to je bilo pa prošlo. U petak je nova utakmica, nova priča, ali naš cilj je uvijek isti- u svakoj utakmici želimo pobijediti, pa ćemo s takvim gardom nastupiti i u Koprivnici- kaže Krunoslav Rendulić, trener Šibenika.

Po rejtingu je uoči sezone malo tko računao da će se Slaven naći nedaleko od zone ispadanja. Bolje od Koprivničana stoji Šibenik koji ima četiri boda više, doduše i uz dvije utakmice viška:

- Držim kako su bilo kakve projekcije nezahvalne. Definitivno, Slaven je skup kvalitetnih pojedinaca. Zašto kao momčad ne štimaju, teško mi je govoriti izvana. Vjerujem kako su očekivali više od ove sezone, ali to su njihovi unutarnji problemi. Mi smo fokusirani na našu igru- veli Rendulić.

Šibennčani su tijekom ovog tjedna konačno udahnuli malo zraka, jer su izašli iz gustog ritma 'srijeda-subota':

- Uspjeli smo osvježiti ekipu, premda nije bilo prostora za prave treninge. Dobra je vijest što nema ozlijeđenih i kartoniranih. To znači da će u Koprivnici, među ostalim, igrati i Bulat i Sahiti, koji su preskočili gostovanje u Gorici- najavljuje trener Narančastih.

U početnu postavu vraća se i kolumbijski stoper Juan Mesa, koji je protiv Gorice odradio suspenziju zbog tri žuta kartona. Mesu i društvo u šibenskoj obrani čekaju nezgodni dvoboji sa snažnim napadačima Slavena, prije svih, Krstanovićem i Etoundijem:

-Znamo da nas čeka teška utakmica, protiv jakog protivnika, ali znamo i što je naš cilj i tako ćemo se postaviti, sa željom da osvojimo sva tri boda – poručio je kolumbijski stoper.

Vjerojatni sastav Šibenika (3-4-3): Labrović- Mesa, Schildenfeld, Bilić- Pajić, Ćurić, Bulat, Kvesić- Prince, Sahiti, Jurić.

Utakmica u Koprivinici počinje u 18 sati uz izravan TV prijenos na HNTV-u. Sudac je Mario Zebec iz Cestice kraj Varaždina. Zebecu je završilo 'hlađenje' na koje je dospio poslije loših arbitraža na utakmicama Gorica- Dinamo i Dinamo- Hajduk. Inače, Šibenčani nikako ne mogu biti zadovoljni suđenjem, posebice na posljednjoj utakmici u Gorici gdje je osječki tandem Batinić- Bel propustio dosuditi čisti kazneni udarac za Narančaste. Zanimljivo, za Rendulićevu momčad u dosadašnjem dijelu prvenstva sviran je samo jedan penal, daleko najmanje u 1.HNL.

25. travanj 2024 18:36