StoryEditorOCM
NogometBijeli dim na Šubićevcu

Šibenik pronašao novog trenera? Rendulića nasljeđuje Španjolac Escobar

Piše šibenski.hr
29. ožujka 2021. - 11:46

Gotovo tjedan dana nakon (ne)očekivane smjene Krunoslava Rendulića, bijeli dim se pojavio na Šubićevcu. Prema još uvijek neslužbenim informacijama novi trener Šibenika trebao bi biti Sergi Escobar Cabus. Riječ je o 45- godišnjem Španjolcu koji je u Šibenik stigao s mjesta pomoćnog trenera kolumbijskog America de Cali.

U Kolumbiji je Escobar bio asistent argentinskom treneru Juanu Cruzu Realu, a prema dostupnim podacima novi šef stručnog stožera i nema prevelikog iskustva u samostalnom vođenju momčadi.

Pronašli smo podatak kako je trenirao španjolski Castellon kojeg je uveo u treću ligu.

Nedvojbeno, Escobar je izbor Edouarda Zapate, predstavnika kolumbijsko- jordanskih vlasnika Šibenika, koji je uostalom presudio i o sudbini Krunoslava Rendulića.

Osim Escobara, kao kandidata za novog trenera Šibenika se spominjalo i 40- godišnjeg Španjolca Maria Rosasa, nekadašnjeg velikog talenta Barcelone i aktualnog pomoćnog trenera španjolskog drugoligaša Castellona. Također, u kuloarima se govorilo i o hrvatskim trenerima Željku Kopiću i Faustu Budicinu, no vlasnici šibenskog prvoligaša optirali su za stranca.

Sudeći po subotnjoj prijateljskoj utakmici s Croatiom iz Zmijavaca, koju je vodio jedan od Rendulićevih pomoćnika Anel Karabeg, novi trener Šibenika će posegnuti za promjenom formacije (3-4-3) koju je preferirao bivši kormilar Narančastih. Protiv Zmijavčana Šibenčani su igrali u sustavu (4-2-3-1).

Kako će Šibenik djelovati pod Escobarom, bit će jasno u njegovom debiju u subotu kada na Šubićevcu gostuje zagrebački Dinamo.

20. travanj 2024 04:26