StoryEditorOCM
NogometNastavlja se crni niz

Šibenik poražen na Šubićevcu: Varaždin s igračem manje i golom u nadoknadi stigao do tri boda

Piše Krešimir Gulin
28. listopada 2022. - 20:15

‘Kraljevi remija‘ to više nisu na svom Šubićevcu. Naime, Šibenik je doživio drugi uzastopni poraz na svom travnjaku. I to u utakmici u kojoj je sve imao u svojim rukama. Momci trenera Marija Cvitanovića imali su vodstvo i igrača više, ali su u završnici utakmice ostali praznih ruku.

Cvitanović je izveo vrlo ofenzivnu formaciju, s Delićem u vrhu napada kojemu su iza leđa nadirali Dolček, Vidović i Čop.

Baš je Dolček, koji nikako da ove sezone uhvati pravu formu, bio najaktivniji igrač Narančastih u prvih 45 minuta. Hajdukovac na posudbi na Šubićevcu zaprijetio je već u 3. minuti, no njegov udarac bio je neprecizan. Samo minutu kasnije nevolju svojima ‘zakuhao‘ je Kolumbijac Mina. Dobio je Varaždin slobodan udarac baš u poziciju koju Teklić najviše voli. Opet je plemeniti veznjak dobro naciljao, ali zrakom je ‘poletio‘ Rogić i izvadio loptu iz male mreže.

Inače, Šibenčani su nekoliko puta ušli čvrsto ‘u meso‘ Tekliću, prije svih iskusni Čop i Mesa. Dobar posao je Cvitanovićeva momčad napravila u čuvanju tog hit igrača koji u prvom poluvremenu nije ništa napravio osim spomenutog slobodnog udarca.

Živ je bio početak, utakmice, u 11. minuti odličan posao napravio je Vidović koji je kao i Teklić s loptom na ‘ti‘. Gurnuo je fino za Dolčeka koji se namjestio na ljevicu, međutim promašio je cilj.

U 19. minuti komplicirao je Ba, u nastavku akcije u klizećem startu na loptu bili su Delić i Jelenić, brži je bio napadač Šibenika, no ‘bubamara‘ se otkotrljala izvan okvira gola.

U 26. minuti zaprijetio je Šibenik iz svog najjačeg oružja- prekida. Ubacio je Vidović, no šut glavom Bernarda Matića bio je lak plijen za Zeleniku. U kontri je opasan Varaždin, ali srećom po domaćina Kolarić je loše uštopao loptu, pa je Rogić imao vremena za intervenciju.

Bile su to i zadnje opasnosti po oba vratara u prvom dijelu, a jedino važno je da su do odmora požutjeli Bernardo Matić i Dolček, koji su platili ceh za agresivniju igru Šibenčana prvenstveno na Tekliću. Naime, Šibenik je napravio čak 17 prekršaja u prvih 45 minuta.

Ponovno se na utakmici pojavio Teklić tek u 57. minuti kada je varaždinska ‘devetka‘ opalila s 20-ak metara, ali je opet visoku klasu i sjajan refleks pokazao šibenski čuvar mreže Rogić.

Kao da je odlična obrana Rogića dala vjetar u leđa napadačima Šibenika. U 60. minuti lijepo je lijevi bok probio Mina, ubacio oštru loptu u sredinu, gdje je u stilu rasnog centrafora reagirao Dolček i u klizećem startu ugurao loptu u mrežu Zelenike za vodstvo Šibenika.

Loša šibenska večer za Teklića je završena u 65. minuti kada je dobio izravni crveni karton zbog brutalnog starta na Mislava Matića, potpuno nepotrebno uz samu aut liniju.

Iako je ostao s igračem manje, Varaždin je vrlo brzo stigao do izjednačenja. Po desnoj strani prošao je Stanić, ubacio za Karla Perića, no pravi ‘mirakul‘ napravio je opet Rogić obranivši njegov udarac. No, u nastavku akcije rukom je u svom kaznenom prostoru nepotrebno igrao Mesa pa je sudac Čulina pokazao na bijelu točku. Siguran realizator najstrože kazne bio je Brodić, ovaj put ni čudesni Rogić nije mogao ništa.

Samo nekoliko minuta kasnije Šibenik je na korak od novog vodstva. U istoj akciji dvaput je pucao Dolček, ali najbliže golu bio je Delić, samo je sada čudo napravio Zelenika.

U 90. minuti opet je Zelenika opet je ‘izludio‘ Šibenčane, točnije Mislava Matića jer je obranio njegov šut glavom koji su mnogi već vidjeli u mreži.

I onda šok za Šibenik u sudačkoj nadoknadi koja je trajala sedam ninuta. Najprije je u 92. minuti drugi žuti karton dobio Delić čime su izjednačene brojčane snage na travnjaku. A onda je dvije minute kasnije Varaždin došao do kompletnog preokreta. Veliku grešku napravio je Mislav Matić, koji je ‘ničim izazvan‘ dao loptu u noge Karlu Periću, a ovaj proslijedio do Pilja koji iz blizine pogađa bliži Rogićev kut za veliko slavlje gostiju.

Šibenik- Varaždin 1:2 (0:0)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 631. Sudac: Ante Čulina (Zagreb) - 6,5. Strijelci: 1:0 Dolček (60.), 1:1 Brodić (71./11 m). 1:2 Pilj (90.+4). Crveni kartoni: Tonio Teklić (Varaždin)- u 65. minuti, grubi prekršaj; Ivan Delić (Šibenik)- drugi žuti u 92. minuti. Najbolji igrač: Oliver Zelenika (Varaždin).

Šibenik (4-2-3-1): Rogić (6,5)- Arai (6), S. Perić (6), M. Matić (5), Mina (6)- B. Matić (6), Mesa (5)- Dolček (7) (od 90. Marasovic -), Vidović (6) (od 78. Burgui -), Čop (6)- Delić (5).

Varaždin (3-1-4-2): Zelenika (7,5)- Stolnik (6) (od 67. K. Perić 6,5), Ba (6) (od 46. Pellumbi 6), Jelenić (6)- Puclin (6,5)- J. Stanić (6,5), Teklić (5), Elezi (6) (od 67. Pilj 7), Kolarić (6)- Posavec (6) (od 80. Peco -), Brodić (6,5) (od 79. Herrera -).

image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
20. travanj 2024 12:02