StoryEditorOCM
Nogomettri u mreži

Šibenik poražen od Dinama na Maksimiru nakon sedam uzastopnih remija na gostovanjima

Piše Krešimir Gulin
6. studenog 2022. - 19:39

Nakon sedam uzastopnih remija u gostima, Šibenik je doživio prvi poraz ‘na strani‘. Nije Maksimir mjesto na kojem se lako osvajaju bodovi, ali Narančasti su u Zagrebu baš prelako položili oružje, prvenstveno zahvaljujući bojažljivom ulasku u utakmicu i sterilnom prvom poluvremenu.

Trener Dinama Čačić početnom je postavom dao do znanja da su arhivirali Ligu prvaka i da sve karte bacaju na domaće prvenstvo. Stoga je od prve minute na travnjak poslao udarne snage predvođene najjačim napadačkim arsenalom (Petković, Drmić, Oršić,...). Za razliku od svog kolege sa šibenske klupe Cvitanovića, koji je bio lišen suspendiranog glavnog ofenzivnog trojca (Delić, Čop, Dolček).

Već u 20. sekundi Dinamo je mogao do vodstva, ali Drmićev ‘projektil‘ s 30-ak metara odsjeo je na gredi. Šibenik se odlučio čekati prigode iz kontranapada i nelošu situaciju dočekao je u 9. minuti kada je solo prodorom pobjegao Kreković, no njegov šut iz mrtvog kuta obranio je Livaković.

Fortuna koja se Šibenčanima osmjehnula na početku susreta, okrenula im je leđa deset minuta kasnije. S lijeve strane centrirao je Bočkaj, Petkovićev udarac glavom sjajno je nogom obranio Rogić, no lopta je pogodila u glavu ni krivog ni dužnog Minu i odsjela u mreži Šibenika.

Ništa bitno u odnosu snaga na terenu nije se promijenilo niti nakon vodstva Dinama. Modri su imali silnu inicijativu, a Šibenik je pasivno čekao duboko na svojoj polovici. Cvitanović je u najavi utakmice želio na Maksimiru vidjeti agresivan i energičan Šibenika, ali kako je to u praksi izgledalo najbolje govori podatak da su prvi prekršaj napravili tek u 21. minuti.

Kontinuirani napadi Dinama donijeli su im i drugi zgoditak. Precizan asistent bio Petković, a Drmiću je preostalo samo da s nekoliko metara ugura loptu u mrežu Rogića. Pregledavala se ta akcija u VAR sobi zbog mogućeg zaleđa Petkovića, no Šibenčani su morali s centra.

Kudikamo hrabrije je Šibenik izašao iz svlačionice, kao da im je trebalo je čak 45 minuta da shvate kako Dinamo i nije neka ‘Babaroga‘. Energiju Narančastima ‘upumpao‘ je Niko Rak, koji je na odmoru ušao u igru umjesto indisponiranog Vidovića. Mladi veznjak u 51. minuti ispremiješao je obranu Dinama, ali je udarac Bernarda Matića iz blizine obranio Livaković. Potom je u 65. minuti dao ‘loptu s očima‘ Špeljaku, koji se nije snašao u čistoj kontri, jednako kao i nekoliko trenutaka ranije.

I baš u trenucima kada je Šibenik igrao najbolji nogomet, primio je i treći pogodak. Na dodavanje Oršića s 10-ak metara zabio je Petković te stavio točku na i maksimirske priče.

image
Goran Mehkek/Cropix

Dinamo - Šibenik 3:0 (2:0)

ZAGREB- Stadion u Maksimiru. Gledatelja 4565. Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar) - 6,5. Strijelci: 1:0 Mina (10./ag), 2:0 Drmić (34.), 3:0 Petković (69.). Najbolji igrač: Bruno Petković (Šibenik).

Dinamo (4-4-2): Livaković (7)- Moharrami (6), J. Šutalo (6,5), D. Perić (6,5), Bočkaj (6,5) (od 79. Menalo -)- Špikić (6) (od 68. Baturina -), Mišić (6) (od 74. Ademi -), Ivanušec (6,5) (od 74. Bulat -), Oršić (6,5)- Petković (7,5), Drmić (7) (od 68. Ljubičić -).

Šibenik (4-2-3-1): Rogić (6)- Rom (5,5), S. Perić (5,5), M. Matić (5,5), Mina (5)- B. Matić (5,5) (od 70. Marasovic -), Mesa (5,5) (od 70. Skorup -)- Špeljak (5,5) (od 84. Koprivnik -), Vidović (5) (od 46. Rak 6,5), Arai (5,5)- Kreković (5,5) (od 84. Burgui -).

21. travanj 2024 17:57