StoryEditorOCM
Nogometnokautirani u dvije minute

Šibenik poražen od Osijeka na Šubićevcu: Narančasti s puno briga i problema odlaze na zimsku pauzu

Piše Krešimir Gulin
13. studenog 2022. - 17:33

S puno briga i problema Šibenik odlazi na zimsku pauzu budući da na kontu ima samo jednu pobjedu u polusezoni. I utakmica s Osijekom u kojoj su Narančasti nokautirani u samo dvije minute pokazala je da čelnici kluba sa Šubićevca moraju donijeti hitre i mudre odluke ne žele li na proljeće sudjelovati u grčevitoj borbi za ostanak.

Točno pola prvog poluvremena trebalo je proći da malobrojna publika na Šubićevcu dočeka prvi udarac u okvir gola. U 23. minuti iz slobodnog udarca s 20-ak metara šutirao je Čop, ali efektnom paradom Malenica je izbacio u korner. Inače, Malenica je među vratnicama Osijeka zamijenio je standardnog Ivušića kojega je uhvatila viroza ali nije upitan njegov put na SP u Katru.

Samo nekoliko minuta kasnije klasu je pokazao i čuvar mreže Šibenika koji je odbio neugodan udarac Kleinheislera. U 31. minuti ostao je ležati u kaznenom prostoru Osijeka Bernardo Matić nakon duela u skoku s Malenicom. Ponadali su se domaći da bi Pečarić mogao pokazati na bijelu točku, ali nije se javio ni VAR tako da ništa nije bilo od najstrože kazne za Narančaste.

Domaćini su kapitulirali u 36. minuti iz jedne, naizgled, bezopasne situacije. Loše je očistio Slovenac Rom, a Beljo zakucao glavom iz blizine na asistenciju Caktaša. Do tada čvrsti Šibenik ‘raspao‘ se samo u 120 sekundi. U 38. minuti Osijek je povećao vodstvo, ponovno je strijelac bio Beljo- ovaj put bio je precizan nogom s 20-ak metara.

Šibenik je bio potpuno smušen nakon dva ekspresno primljena gola i mogu biti sretni što do odlaska na odmor nisu još koji put morali s centra. Stoga, nije bilo čudno da su u svlačionicu ispraćeni zvižducima, a čulo se i ‘Igrajte pi..ice‘, ali i ‘Uprava odlazi‘ što se davno nije čulo na Šubićevcu.

Trener domaćih Cvitanović očito je bio nezadovoljan igrom svog veznog reda jer je na poluvremenu u svlačionici ostavio Raka i B. Matića umjesto kojih je uveo Špeljaka i Skorupa. I odmah je mladi Špeljak zaprijetio, no njegov udarac je završio na vratnici.

Imao je Šibenik još nekoliko solidnih situacija da zakomplicira stvari. Izdvajamo onu iz 84. minute kada je Delić sve servirao Skorupu, ali je veznjak Narančastih šutirao visoko preko gola. Međutim, u konačnici je Osijek zahvaljujući očiglednoj razlici u indvidualnoj kvaliteti igrača bez većih muka došao do pete uzastopne pobjede na Šubićevcu bez primljenog gola.

Šibenik- Osijek 0:2 (0:2)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 250. Strijelac: 0:1 Beljo (36.), 0:2 Beljo (38.). Najbolji igrač: Dion Drena Beljo (Osijke). Crveni karton: Rene Poms (trener Osijeka)- u 80. minuti zbog prigovora sucu.

Šibenik (4-2-3-1): Rogić (5,5)- Rom (5), Perić (5,5) (od 74. Marasovic -), M. Matić (5,5), Mina (6)- Mesa (6), B. Matić (5,5) (od 46. Skorup 5,5)- Dolček (6) (od 80. Kreković -), Rak (5,5) (od 46. Špeljak 6), Arai (6)- Čop (-) (od 40. Delić 6).

Osijek (4-4-2): Malenica (6,5)- Gržan (6) (od 73. Bartolec -), Barišić (6,5), Žaper (6,5), Leovac (6)- Caktaš (7), Jugović (6,5) (od 61. Barri -), Nejašmić (7), Kleinheisler (7)- Mierez (6,5) (od 70. Špoljarić -), Beljo (8).

19. travanj 2024 05:09