StoryEditorOCM
Nogometvažna utakmica

Šibenik nakon slavlja nad Hajdukom dočekuje Slaven: Rosas muku muči s ozlijeđenim igračima, otkrio kada će debitirati Indijac Jhingan

Piše Krešimir Gulin
21. listopada 2021. - 16:41

Dvobojem sa Slaven Belupom nogometaši Šibenika završavaju seriju od pet utakmica na domaćem terenu. Narančasti u tom nizu imaju polovičan učinak, dvije pobjede i dva poraza.

No, Koprivničane dočekuju na krilima velikog uspjeha protiv Hajduka u prošlom kolu:

- Znamo da se često možete 'poskliznuti' nakon važnih pobjeda kao što je ova naša nad Hajdukom. Malo smo profeštali, ali nismo se ispraznili, vjerujem kako je ostalo dovoljno streljiva i za Belupo. Tri boda kontra Bijelih su nam samo dodatni motiv da idemo još jače u nastavak prvenstva. Nadam se kako ćemo protiv Koprivničana potvrditi pobjedu protiv Hajduka - poručio je Niko Rak, mladi reprezentativni veznjak Šibenika.

image
 Niko Rak
Nikša Stipaničev/Cropix

Od ukupno 13 bodova, Narančasti su 12 osvojili na Šubićevcu. Jedini s gostovanja, donijeli su baš iz Koprivnice:

- Činjenica je da pred svojim navijačima igramo lakše i bolje. Ne sumnjam da će tako biti i ovaj put. Što se tiče naše prve utakmice s Belupom koja je završila 1:1, ona je mogla otići i na jednu i na drugu stranu. Međutim, od tada smo se jako digli u formu, tako da na Šubićevcu očekujem našu pobjedu- kaže Rak.

Slaven u Šibenik stiže s neslavnim nizom od 11 utakmica bez pobjede:

- Učinit ćemo sve da bude i 12. bez troboda- spremno je dočekao tu konstataciju Mario Rosas, trener Šibenika:

- Šalu na stranu, nogomet je često nepravedan, tako i u slučaju Slavena. Ili, mislim da su svojim igrama zaslužili više bodova nego što imaju na kontu- pojasnio je Španjolac na klupi Narančastih.

Rosas je priznao kako se na Šubićevcu nije puno slavila pobjeda nad Hajdukom:

- A kako, kad u nogometu inače nemate puno vremena za slavlje. Već od ponedjeljka se spremamo za Slaven. Svjesni smo da u HNL-u nema laganih utakmica, sve ekipe igraju jako dobro. Tako i protiv Koprivničana očekujem kompliciranu utakmicu, ali svakako i našu pobjedu- veli Rosas.

image
Stipe Bačelić Grgić
Nikša Stipaničev/Cropix

Španjolac ima popriličnih briga oko sastavljanja momčadi, posebice ofenzivnog dijela. Naime, nakon Suada Sahitija, zbog ozljede mu je otpao i Stipe Bačelić- Grgić:

- Žao mi je Stipe jer je upravo uhvatio pravu formu i pokazao kako je dobar igrač. Po prvim prognozama, bit će van terena pet tjedana. Pitate tko će ga zamijeniti? Imam više opcija, no nisam još odlučio- kazao je Španjolac.

Lako je moguće da prvi put od početka u Šibenikovom dresu krene veznjak Attys, koji je na posudbi iz milanskog Intera. Jedna od mogućnosti je da na krilu zaigra Antonio Jakoliš, a da mjesto desnog beka zauzme Adam Benić.

Rosas je otkrio kako Indijac Jhingan normalno trenira s ekipom i da bi mogao debitirati idući tjedan kada Šibenik opet igra sa Slavenom u Kupu. Španjolac kaže da su sve bliže oporavku od ozljeda i stoper Bilić i veznjak Močinić.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-2-3-1): Rogić- A. Jakoliš, Perić, Batarelo, Mina- Ćurić, Rak- M. Jakoliš, Attys, Marin- Delić.

Utakmica Šibenik- Slaven Belupo počinje u 18 sati. Sudac je Igor Pajač (sv. Ivan Zelina).

16. travanj 2024 23:37