StoryEditorOCM
Nogometu lov na pobjedu

Šibenik gostuje u Gorici: trener Rosas i pojačanje iz Hajduka najavili utakmicu, evo tko bi trebao zaigrati u prvih 11

Piše Krešimir Gulin
23. srpnja 2021. - 15:06

Marin Jakoliš (24) poslije sedam godina vratio se u matični Šibenik. Hitri napadač bit će na posudbi na Šubićevcu iz Hajduka do kraja sezone. Jakoliš bi trebao biti dobro pojačanje za Narančaste, jer je iskoristiv na krilu, u vrhu napada, a po potrebi i na desnom beku, to je pozicija na kojoj Šibenik trenutačno 'kuburi':

- Jakoliš bi trebao biti vrlo važan igrač za nas. Premda je s nama odradio tek nekoliko treninga jasno je da će nam biti od velike pomoći. Plus je i što je prošao kompletne pripreme s Hajdukom. Vidim ga na sve tri pozicije u napadu, a držim da najviše može dati na lijevom krilu- kazao je Mario Rosas, trener Šibenika-

Jakoliš nam je opisao kako je došlo do povratka na Šubićevac:

- Još na pripremama u Sloveniji ja i Hajduk smo došli do zaključka da neću imati veliku minutažu na Poljudu. Pojavile su se opcije Šibenik i Istra. Iskreno, ja sam od prvog dana znao da će moj novi klub biti Šibenik. Uvjeren sam da sam donio pravu odluku- rekao je Jakoliš.

Prošle sezone su posudbom Emira Sahitija Hajduk i Šibenik napravili sjajan posao. Može li i Jakolišu, kao i Sahitiju, Šubićevac biti dobar 'trampulin' za nastavak karijere?

- Emir je napravio odličan iskorak na Šubićevcu. Pomogao je Šibeniku, ali i sebi. Definitivno je zaslužio mjesto u Hajduku, ako ne i nešto više. I ja se nadam da ću u Šibeniku napraviti čak i nešto bolje, to je cilj za ovu sezonu- govori novi napadač Narančastih.

Jakoliš bi svoj debi u novom dresu mogao imati već su subotu na gostovanju u Gorici:

-Ja sam spreman zaigrati bilo kad i bilo gdje i na poziciji koju trener bude od mene tražio. Gorica je lani imala odličnu sezonu, međutim Šibenik svagdje ide po tri boda, pa tako i u Goricu- optimist je Jakoliš.

Ta utakmica bit će posebno zanimljiva jer Goričane vodi Krunoslav Rendulić, kojem su kolumbijski vlasnici Šibenika u ožujku dali otkaz SMS-om što je šokirali nogometnu javnost, jer je Rendulić na Šubićevcu radio vrlo dobar posao. Nedvojbeno, Rendulić će imati motiv više, ne zbog Šibenika za koji ga vežu samo lijepe uspomene, već zbog nekorektnog rastanka:

- Istina, Rendulić je napravio veiki posao na Šubićevcu. Ali, mi samo razmišljamo o tome kako u Gorici ostvariti pozitivan rezultat- jasan je Jakoliš.

Trener Rosas ocijenio je Goricu kao teškog protivnika:

- Oni nisu vrh lige kao Dinamo, Hajduk, Osijek ili Rijeka, ali su odmah iza njih. Međutim, nadamo se prvoj pobjedi. Vjerujem kako će nam se dobar rad na treninzima vratiti i na utakmicama-rekao je Španjolac na klupi Šibenika.

On u Gorici neće moći računati na ozlijeđene Močinića i Torresa. I dalje sve potrebne papire nemaju Cvetković, Bedoya i Dasilva. Stoga bi u Gorici moglo istrčati istih 11 kao u prvom kolu u Osijeku.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-3-3): Rogić- Batarelo, Perić, Bilić, Kvesić- Mesa, Ćurić, Bačelić- Grgić- Sahiti, Marin, Jurić.
Utakmica Gorica- Šibenik igra se u subotu u 21 sat. Sudac je Duje Strukan iz Splita.

18. travanj 2024 02:58