StoryEditorOCM
Nogometporaz od lokomotive

Šibenik dominirao, pa izgubio bodove u posljednjim trenucima: VAR poništio prekrasan gol Juriću. Pogledajte video

Piše Krešimir Gulin
30. travnja 2021. - 20:05

Šibenik je propustio prvu meč loptu, odnosno prigodu da pobjedom u Kranjčevićevoj četiri kola prije kraja prvenstva i matematički osigura opstanak.

Istina, nema na Šubićevcu razloga za paniku, ali situacija se komplicira budući da Narančasti imaju vrlo težak raspored do kraja.

Imao je Španjoac na klupi Šibenika Escobar podosta problema s ozljedama, pa se čak odlučio gurnuti u prvih 11 madarenog 18- godišnjaka Ivana Laću. Također, učili su se Šibenčani kako je to igrati bez kapetana Marka Bulata, koji na ljeto odlazi u Dinamo.

Budući da Lokomotivi gori pod nogama, očekivao se uragan Zagrepčana prema vratima Narančastih. Međutim, bio je to tek lagani povjetarac Lokosa koji gostima nije zadavo većih problema. Domaćini su nešto priprijetili u 8. minuti, no udarac Čelikovića otišao je daleko pored vratnice.

Ali, u 13. minuti Šibenik je dočekao stopostotnu šansu. Narančasti su bljesnuli u svom karakterističnom stilu. Emir Sahiti oduzeo je jednu loptu na sredini terena i gurnuo Denija Jurića u matnu poziciju. No, ovaj put najbolji strijelac Šibenika nije bio učinkovit, u situaciji 'jedan na jedan' uspješniji od njega bio je vratar Lokomotive Santini.

image
Gordon Schildenfeld u duelu s Matom Malešom
Damir Krajač/Cropix

Zanimljivo je bilo gledati i dvoboj super iskusnog Schildenfelda i talentiranog napadača Šimića. Uglavnom, bivši Vatreni stoper je školovao dvostruko mlađeg centarfora. 'Pojavio' se Šimić tek u 30. minuti, ali njegov udarac iz okreta završio je visoko preko grede Rogića, koji je bio potpuno nezaposlen u prvih 45 minuta.

Radovali su se Šibenčani u 48. minuti kada je Jurić zabio poslije sjajnog bijega, ali samo za kratko. Iz VAR sobe su javili sucu Pejinu da je napadač Narančastih bio u zaleđu, pa Lokosi nisu morali s centra.

Novu dobru šansu ima Šibenik u 51. minuti kada nakon kornera glavom puca Alimi, ali Sanitni opet sjajno brani.

Krenula je Lokomtiva otvorenije nakon desetak minuta igre u nastavku, što je ostavljalo dosta prostora

gostima, pa je i Santini morao intervenirati kao treći branič. Otvorenija igra donijela je domaćinima i prvu prigodu na utakmici u 55. minuti, no mladi Kačavenda tuče kraj gola.

Još jedan zicer ima Šibenik u 70. minuti, ovaj put je Jurić pokazao kvalitetu kao asistent, ali mladi Kolumbijac Torres nije imao mirnoću u završnici.

Kako je Španjolac Escobar posezao za ne baš logičnim izmjenama, tako je i njegov Šibenik polako gubio prevlast na terenu i dopustio gotovo posve neopasnoj Lokomotivi da se vrati u život.

image
Sergio Cabus Escobar
Damir Krajač/Cropix

I kako to obično u nogometu biva, Šibenčane je stigla kazna nakon silnih promašaja. Da stvar bude gora, Lokomotiva je zabila iz prvog udarca u okvir gola. U 85. minuti korner je izveo Pivarić, a na drugoj stativi loptu je iz voleja dočekao Lešković i provukao ispod Rogića koji nije najspretnije reagirao.

Poništeni gol Jurića


Lešković 1:0


ZAGREB- Stadion u Kranjčevićevoj. Bez gledatelja. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac) - 6. Strijelac: 1:0 Lešković (85.). Najbolji igrač: Krševan Santini (Lokomotiva).

Lokomotiva (4-2-3-1): Santini (7,5)- Marić (6), Papadopoulos (6,5), Lešković (7), Čeliković (6)- Petrak (6) (od 62. Cokaj -), Maleš (6) (od 62. Cipetić -)- Kačavenda (6), Chajia (6) (od 73. Marin -), Pivarić (6,5)- Šimić (6).

Šibenik (4-2-3-1): Rogić (5,5)- Pajić (6), Batarelo (6), Schildenfeld (6,5), Kvesić (6) (od 62. Mina 5,5)- Ćurić (6) Od 73. Niko Rak -), Alimi (5,5)- S. Sahiti (6) (od 73. Masangu -), Laća (6) (od 58. Martin 5,5), E. Sahiti (6) (od 58. Torres 5,5)- Jurić (6).

17. travanj 2024 19:07