StoryEditorOCM
NogometPrvi Escobarov poraz

Šibenčanin s Rijekom slavio na Šubićevcu: Narančasti puna dva mjeseca bez pobjede

Piše Krešimir Gulin
10. travnja 2021. - 21:11


Šibenčanin Goran Tomić sa svojom Rijekom nanio je Španjolcu Sergiju Escobaru prvi poraz u njegovoj epizodi na klupi Narančastih. Tako je Šibenik ostao puna dva mjeseca bez slasti pobjede.

Escobar je ostao vjeran najavi kako će mijenjati početni sastav, pa je pomalo iznenadio postavljanjem stopera po vokaciji Batarela na desnog branića, ali i izostavljanjem Emira Sahitija iz prvih 11. Iznenadio je i njegov kolega Tomić, koji je u nedostatku ponajboljeg igrača Andrijaševića, zaigrao s oba klasična napadača Drmićem i Kulenovićem.

Šibenik je priprijetio odmha na otvaranju utakmice, tako da su Ćurić i Bulat dvaput zaposlili Nevistića. Kako je vrijeme odmicalo, Rijeka je preuzimala konce igre. Tako su gosti stigli i do najbolje prigode u prvom poluvremenu. Bilo je to u 23. minuti kada je Galovićev udarac glavom obranio Rogić uz pomoć grede.

Domaćini su se ponovno pojavili tek u 25. minuti, no pokušaj Kvesića vratar Riječana je ukrotio iz dva pokušaja. U 31. minuti Drmić i Kulenović su zakuhali pred golom Šibenika, ali je potonji iz dobre pozicije tukao visoko preko grede. Riječani su uporno vezli, a Narančasti strpljivo vrebali grešku. I dočekali su je u 42. minuti, kada je Jurić presjekao jedno dodavanje Mudražije. Međutim, centarfor Šibenika nije namjestio nišanske sprave.

Domaćini su opasni i na početku drugog dijela. Iz protunapada u 47. minuti Martin je uposlio Princea, no njegov udarac je bio preslab za Nevistića. Minutu kasnije puca i Ćurić, ali da ne bude velike štete za Rijeku pobrinuo se Capan koji je blokirao taj neugodan šut.

Potom je Rijeka zagospodarila terenom, ali bez nekih većih prigoda. Sve do 72. minute kada su odigrali vrlo lijepu akciju, izigrali obranu Šibenika i doveli Drmića u matnu poziciju. Nekadašnji švicarski reprezentativac taj dar objeručke je prihvatio, zaobišao i Rogića i lagano plasirao u praznu mrežu.

Pokušao je Escobar doći do izjednačenja uvođenjem nekoliko ofenzivnijih igrača, međutim zaprijetio je tek Jurić u sudačkoj nadoknadi, tako da je Rijeka bez većih muka sačuvala vrijednu pobjedu.

Šibenik- Rijeka 0:1 (0:0)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Bez gledatelja. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac) -6. Strijelac: 0:1 Drmić (72.) Najbolji igrač: Josip Drmić (Rijeka).

Šibenik (4-2-3-1): Rogić (6)- Batarelo (5,5) (od 86. Todoroski-), Schildenfeld (5,5), Bilić (5,5) (od 78. Bailone -), Kvesić (5,5) (od 86. Mina -)- Mesa (6), Bulat (6)- Prince (5,5) (od 63. E. Sahiti -), Martin (5,5) (od 78. S. Sahiti -), Ćurić (5,5)- Jurić (5,5).

Rijeka (4-2-3-1): Nevistić (7)- Tomečak (6), Capan (6,5), Galović (6,5), Štefulj (6)- Gnezda Čerin (6,5), Mudražija (6) (od 68. Liber -)- Murić (6,5) (od 88. Escoval -), Pavičić (6), Drmić (7) (od 88. Yateke -)- Kulenović (5,5) (od 60. Menalo -).

17. travanj 2024 19:21