StoryEditorOCM
Nogometvratili ih u život

Nevjerojatna utakmica u Puli: Šibenik vodio pogotkom Sahitija pa doživio potop, Istra zabila tri gola u svega osam minuta!

Piše Krešimir Gulin
5. ožujka 2021. - 19:57

Premda je još 12 kola do kraja sezone, mogao je Šibenik pozitivnim rezultatom u Puli praktički riješiti sve brige oko ostanka. Ovako su Narančasti dozvolili Istranima da dignu glavu iznad vode, udahnu malo zraka u svojoj grčevitoj borbi za prvoligaški spas.

Imali su Narančasti itekako povoljan rezultat nakon prvog poluvremena. Šibenčani su vodili zahvaljujući pogotku Emira Sahitija iz 37. minute, kojemu je prethodila sjajna asistencija Raka koji je 'rasparao' obranu Istre i gurnuo igrača Hajduka na posudbi na Šubićevcu u matnu situaciju.

Međutim, Šibenika je skupo stajao traljavo otvaranje drugog poluvremena, ili zasigurno najgorih desetak minuta ove sezone u kojima je Istra tri puta svladala vratara Labrovića.

Treneru Istre Danijelu Jumiću, koji je bacio sve snage u naoad (Vuk i Ivančić), rizik se Isplatio već nakon 10-ak minuta, kada je šibenski stoper Bilić nepotrebno srušio Ivančića u kaznenom prostoru. Bel je pokazao na bijelu točku, a Gržan bio siguran realizator.

Istarski 'blickrig' je nastavljen i domaćini su u samo tri minute preokrenuli rezultat. Strijelac u 57. minuti bio je Jumićev joker Ivančić, koji je neometan s dva-tri metra ugurao loptu u Labrovićevu mrežu .

Iako je trener Šibenika Rendulić dvjema zamjenama pokušao promijeniti negativni ritam svojih, nije uspio spriječiti slobodni pad. Dapače, u samo osam minuta Labrović je i treći put kapitulirao. Ovaj put zabio je Japanac Hara, nakon loše reakcije obrane Narančastih poslije ubačaja iz kornera.

Puno dobroga Šibeniku je donio Suad Sahiti, koji je odigrao prve minute u narančastom dresu. Gosti su se poslije šoka uspjeli vratiti u utakmicu vrlo lijepim zgoditkom Marka Bulata, koji je u 75. minuti s 20-ak metara pogodio Lučićevu malu mrežu.

Ipak, Narančasti nisu stigli do potpunog preokreta, iako su u nekoliko situacija bili blizu izjednačenja. Recimo, u 88. minuti kada je Bel već dosudio kazneni udarac za Šibenik nakon što je Lučić faulirao Emira Sahitija. Ali, radost Šibenčana kratko je trajala jer je odluku suca poništio VAR zbog evidentnog zaleđa.

Ali, tako jasna nije bila situacija u sudačkoj nadoknadi kada je Galilea u kaznenom prostoru startao na Suada Sahitija. Bila je to vrlo dvojbena situacija u kojoj je Bel bio nijem, a nije se odlučio dosuditi najstrožu kaznu za Narančaste niti nakon tihe provjere s VAR sobom.

Istra 1961- Šibenik 3:2 (0:1)

Pula- Stadion Aldo Drosina. Bez gledatelja. Sudac: Dario Bel (Osijek) - 5,5. Strijelci: 0:1 E. Sahiti (44.), 1:1 Gržan (55./11m), 2:1 Ivančić (57.), 3:1 Hara (63), 3:2 Bulat (75.).. Najbolji igrač: Antonio Ivančić (Istra 1961).

Žuti kartoni: Todor Todoroski, Emir Sahiti (Šibenik).

Istra 1961 (4-2-3-1): Lučić (5,5)- Navarro (6), Šutalo (5,5), Bosančić ()5,5, Gonzalez (5,5) (od 46. Ivančić 7,5)- Blagojević (6,5) (od 88. Lončar -), Galilea (6)- Gržan (7), Špoljarić (5,5) (od 46. Vuk 6,5), Bande (7) (od 90. Perera -)- Hara (7,5) (od 83. Guzina -).

Šibenik (3-4-3): Labrović (5,5)- Mesa (5), Schildenfeld (5,5), Bilić (5) (od 67. Martin -)- Todoroski (5) (od 60. Alimi -), Ćurić (5,5) (od 87. Batarelo -), Bulat (6), Kvesić (5,5)- Rak (6) (od 60. Pajić -), E. Sahiti (6), Bailone (5) (od 67. S. Sahiti 6) .

Tekstualni prijenos

KRAJ:  Istra je pobijedila Šibenik rezultatom 3.2.

90+3' - Opet se uključio VAR, no ništa od penala za Šibenik. Galilea i Sahiti su bili u kontaktu. Dugo je trajalo pregledavanje snimke...

90' - Čekaju nas još četiri minute sudačke nadoknade.

88' - Zaleđe je spasilo Istru! Bio bi to sasvim siguran jedanaesterac za Šibenik, ali je prethodno svirano zaleđe...

87' - Zamjena kod Šibenčana. Izlazi Ćurić, u igri je Batarelo. I onda nova promjena kod Istre, vani je Blagojević, a unutra Stefan Lončar.

83' -  Umjesto Hare ulazi Gedeon Guzina.

75' GOOOOL! - Zabio je Bulat za Šibenik! Nevjerojatna utakmica se igra u Puli.

74' - Novu kontru su povukli Gržan i Hara, obranio je Labrović udarac Japanca.

71' -  Pucao je Suad Sahiti, no golman Istre Lučić nije imao problema s tom loptom.

68' - U igru je ušao i Suad Sahiti umjesto Bailonea.

63' GOOOOL! Treći pogodak Istre! Zabija Taichi Hara.

60' - Dvije izmjene kod Šibenčana. Alimi ulazi umjesto Todoroskog, a Pajić mijenja Nikolu Raka.

57' GOOOOOL! Istra je preokrenula! Ivančić je zakucao iz neposredne blizine u gol.

55' GOOOOL! Gržan pogađa za 1:1.

54' - Jedanaesterac za Istru. Pad u kaznenom prostoru. Bilić ruši Ivančića, VAR je potvrdio odluku suca.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Dvije izmjene u Istri: umjesto Sergija i Špoljarića ulaze Ivančić i Vuk.

45' - Kraj prvog poluvremena!

44' GOOOOOL! Vodi Šibenik! Zabio je Emir Sahiti. Nema zaleđa, krasna lopta Raka u prostor i Sahitijev sedmi pogodak sezone.

42' - Žuti karton za Sahitija.

40' -  Rak je ubacio s desne strane na drugu stativu za Kvesića, no njegov udarac je bio loš.

37' - Prva veća šansa Šibenika. Ćurić je ubacio iz slobodnog udarca, a nakon zakratko izbačene lopte, pucao je Mesa u blok.

31' - Novi pokušaj Hare, Istrinog Japanca, no Labrović brani.

29' - Opasno Šibenik živi zadnjih nekoliko minuta. Dva puta Hara i jednomBande pokušali su zaprijetiti Labroviću, no sve je završilo u bloku.

26' - Žuti karton zaradio je Todor Todoroski zbog prekršaja nad Sergijem.

22' - Velika prilika za Istru. Bande je dobio loptu na nekih 13-14 metara s lijeve strane od Gržana, ali je pucao izravno u Labrovića.

17' - Mijenja Istra formaciju u 4-4-2 sa Bandeom i Harom, šibenski mini-pritisak završio se udarcem Sahitija u blok, odnosno Bosančićevim ispucavanjem lopte u korner.

14' - Pao je sada Navarro u kaznenom prostoru, ali nije se sudac Bel oglašavao

11' - Probao je sada Blagojević  dugom loptom uposliti Haru koji je bio sam u kaznenom prostoru Šibenčana. Ali, Schildenfeld je bio koncentriran i izbacio loptu.

5' - Nakon kornera Istre gosti su inzistirali na pritisku pa su tako i brzo osvojili loptu. Bit će to predložak čitave utakmice. Domaći će napadati po svaku cijenu, a Šibenčanima će ostajati prostora za brzu tranziciju.

3' - Prvi ubačaj Gržana pred šibenska vrata nije činio težak zadatak za vratara Labrovića.

0' - Počela je utakmica u Puli.

----------------------

Od 18 sati na stadionu Aldo Drosina u Puli Šibenik gostuje kod Istre u 24. kolu HNL-a.

U dva dosadašnja međusobna susreta obje momčadi imaju po jednu pobjedu od 1:0, dok je Istra nedavno slavila na Šubićevcu u osmini finala Kupa.

Podsjetimo, trener Krunoslav Rendulić u današnjem susretu ne može računati na Princea, Jurića i Minu koji pauziraju zbog kartona, pa prvih 11 izgleda ovako:

Labrović - Mesa, Schildenfeld, Bilić - Todoroski, Bulat, Kvesić, Ćurić - Rak, Bailone, Sahiti

17. travanj 2024 01:04