StoryEditorOCM
NogometŠokantan remi u Sesvetama

Šibenčani opet nisu uspjeli pobijediti svoju "crnu mačku": Celić promašio kazneni udarac; Domaći utakmicu završili s osam igrača (FOTO)

5. travnja 2019. - 21:25

Šibenčani opet nisu uspjeli pobijediti svoju "crnu mačku", momčad Sesveta, koju nikad nisu svladali u sedam gostovanja. Tako se nisu ostvarile nade Funcuta koji su potegli do istočnog zagrebačkog predgrađa i skandirali "Hoćemo pobjedu!". A hoće li im se ostvariti želje "Hoćemo titulu", tek ćemo vidjeti. Teško, budu li Šibenčani i u nastavku sezone iskazivali neefikasnost kakvu su pokazali u Sesvetama. Jer, nije lako osvojiti titulu kada ne možete zabiti čak ni iz kaznenog udarca, niti uspijevati kapitalizirati čak tri igrača više što su Šibenčani imali u završnici utakmice.

Za prvu ozbiljniju situaciju trebalo je čekati 15. minutu, kada je Pecolaj odigrao povratnu loptu za Antunovića, no njegov udarac završio je u bloku domaće obrane. Najbolju prigodu za Sesvete imao je Markota u 37. minuti. Ta kontru domaćina sijevnula je nakon ozljede Maleša, ali u situaciji "jedan na jedan" vratar Šibenika Labrović bio je uspješniji od napadača Sesveta.

U posljednoj minuti prvog poluvremena- zicer za Šibenik. Antunović je sjajno asistirao Kendešu, koji je pokušao prebaciti Mikulića, no čuvar mreže Sesveta uspio je vrhovima prstiju loptu skrenuti nekoliko centimetara pored vratnice.

Na početku drugog poluvremena "oči u oči" s vratarem Sesveta išao je i Antunović. Napadač gostiju se spetljao, a na kraju je Mikulić igrao rukom izvan kaznenog prostora i zaradio žuti karton. Udarac Kukeca iz slobodnog udarca ukrotio je čuvar mreže Sesveta. U idućem napadu Tolić je opravdao epitet najboljeg igrača 2.HNL kada je minijaturom "izvozao" obranu Šibenika, no vodstvo domaćih spriječila je greda.

Vatromet u drugom dijelu nastavio je Ganac Prince, koji je odapeo s 20-ak metara, međutim lopta je ostala na gredi Sesveta.

A ono što se događalo u završnici rijetko se viđa. U najkraćem, domaćini su dobili tri crvena kartona i ostali sa samo osmoricom igrača na terenu, a gosti su promašili kazneni udarac Najprije je drugi žuti karton zbog udaranja Bulata dobio Tolić. A dvije minute poslije teški rašomon. Poslije udarca Kendeša iz gužve kojeg je rukom zasutavio stoper Joković, sudac Lovrić pokazao je na bijelu točku. Jokoviću je zbog igranja rukom pokazao i drugi žuti karton, pa je i on morao u svlačionicu. Protestirao je Džijan, pa je i njega Lovrić isključio. Klimaks je uslijedio kada je udarac Celića iz kaznenog udarca obranio junak utakmice- Marko Mikulić.

Sesvete- Šibenik 0:0 (0:0)

SESVETE- Igralište sv. Josipa Radnika. Gledatelja 200. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo) -7. Crveni kartoni: Marko Tolić (Sesvete)- u 84. minuti, drugi žuti karton; Dušan Joković (Sesvete)- u 86. minuti, drugi žuti karton; Hrvoje Džijan (Sesvete)- u 87. minuti, drugi žuti karton.

U 87. minuti Mikulić je obranio kazneni udarac Celiću.

Najbolji igrač: Marko Mikulić (Sesvete).

Sesvete: M. Mikulić (8), I. Mikulić (6), Džijan (5,5), Joković (5,5), Goić (6), Drmić (6) (od 69. Brezina -), Ćosić (6), Markota (6) (od 79. Majcenić -), Tolić (5,5), Vranjković (6) (od 69. Miklić -), Vasilj (6).

Šibenik: Labrović (7), Pecolaj (6,5), Pandža (6,5), Bilić (7), Musa (5,5), Barišić (6), Bulat (6), Kukec (6) (od 75. Celić 5), Antunović (6), Maleš (-) (od 39. Kendeš 6), Prince (6).

25. travanj 2024 15:40