StoryEditorOCM
Nogometne vole se

Policija u Slavoniji je na nogama, zbog odgode utakmice Šibenika isti dan u goste im stižu Torcida i Funcuti

Piše Frane Vulas
28. veljače 2023. - 11:21

Odgoda susreta četvrtfinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa između BSK-a i Šibenika za jedan dan zbog vremenskih neprilika na muke je stavila policiju u Slavoniji.

Naime, umjesto u utorak kako je prvotno bilo planirano, zbog nemogućnosti da se momčad Šibenika probije do istoka Hrvatske susret je odgođen za srijedu u 12.30 sati. U načelu to ne bit trebao biti nikakav problem, ali igra se u Bijelom Brdu, koje je tek nekih petnaestak kilometara udaljeno od Osijeka. A istog dana u istoj fazi Kupa gost Osijeka je Hajduk.

Poznato je kako se Hajdukova Torcida i Funcuti koji navijaju za Šibenik najblaže je rečeno ne vole. Duga je povijest međusobnih sukoba, incidenata... Zbog toga će policija i osiguranje biti na posebnom oprezu.

Naravno, i navijači će s obzirom na snijeg, vjetar, prometne poteškoće imati velike poteškoće s dolaskom u Slavoniju, ali u tom dijelu Hrvatske je mnogo navijača ‘bijelih‘. Između ostalog i zbog toga činjenica da se u Bijelom Brdu igra u 12.30 sati, a u Gradskom vrtu tek u 18 i nije neka velika utjeha. Uostalom, često i do incidenata dolazi kada se navijačke skupine ‘sretnu‘ na putu prema destinacijama.

18. travanj 2024 23:23