StoryEditorOCM
Nogometmladost živi vječno

Pokrenuta akcija pomoći za nogometni klub iz Tribunja: institucija stara 65 godina treba novu ogradu oko ‘De Rupea‘. Svaka je kuna dobrodošla!

Piše Zdravko Pilić
10. siječnja 2021. - 15:57

Ako su ovih teških dana korona i potres uzeli svu našu pažnju, život ipak nije stao. Misli se i o nogometu, najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu, osobito u Tribunju, u kojoj tamošnja – nogometna i svaka druga – Mladost živi vječno.

Prijatelji kluba, koji je u ovom malom dalmatinskom mistu, i više od kluba i više od igre, dio prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, dio tribunjskog identiteta pokrenuli su ovih dana akciju 'Kunu za ogradu'. Njome se želi pokrenuti lavina i Tribunjci, sakupiti barem dvadesetak tisuća kuna za novu željeznu ogradu oko igrališta, popularnog De Rupea, jer je stara istrunula i više nije za ništa, osim što predstavlja opasnost ne samo za igrače i gledatelje, nego i za prolaznike i mještane.

'Naravno da računamo i na pomoć općine Tribunj, jer mi sami nećemo moći isfinancirati ovaj projekt, koji je težak otprilike sto tisuća kuna. Bez ograde nema ni daljnjeg nastupa, ali ni života kluba, pa se nadamo da ćemo naići na razumijevanje, i naše općinske uprave i donatora, svih onih kojima je Mladost dosad donijela brojne radosti u dugim godinama postojanja' – kazao nam je Damir Jakeljić, tajnik kluba i nogometni zaljubljenik i zanesenjak, koji je prije dvije godine svom mistu darovao i veliki božićni dar – raskošnu monografiju NK Mladosti, koja je u malom ribarskom mjestu pokraj Vodica počela kad su 'mladi tići' donijeli iz izbjegličkog logora El Shatt prvu loptu koju su im tamo dali engleski vojnici.

'Poslali smo e-mailove za pomoć i Hrvatskom olimpijskom odboru, Hrvatskom nogometnom savezu, Županijskom nogometnom savezu. Dobrodošli su svi koji mogu pomoći. U subotu smo imali i sjedniu UO kluba, na kojem smo usvojili program rada za 2021. godinu. Na mjestu šefa struke umjesto Mile Petkovića imenovan je Stipe Kedžo.' - kazao nam je Jakelić.

Nogometni život ide dalje. Uprava je dogovorila i da se stara ograda, uz neku simboličnu naknadu, donira Lovačkom društvu Tribunj, te zadužio predsjednika da dogovori sastanak s predstavnicima općine, u svezi daljnjeg razvoja kluba i rješavanja problema s ogradom i nabavkom nove.

19. travanj 2024 16:35