StoryEditorOCM
NogometBjelica zacrnio Šubićevac

Osijek ostao nerješiva zagonetka za Narančaste: gosti do pobjede eurogolom i grubom greškom suca

Piše Ivo Mikuličin
25. rujna 2021. - 21:24

Bjelica je još jednom zacrnio Šubićevac. Na način kvalitetnije i tjelesno superiornije momčadi, ali i uz očiglednu pomoć suca Ante Čuljka, koji je propustio kazniti crvenim kartonom Topčagića, čime bi gosti gotovo sat vremena ostali s igračem manje.

I sreća je pomalo pomazila goste. Ne vjerujemo da će ikad više u karijeri Fiolić postići onakav euro-gol. Očito, postoje nepisana nogometna pravila.

Kad se poslije početnih petnaestak minuta domaćin oslobodio snažnog, visokog presinga Osječana, zaredale su (polu)prilike pred reprezentativcem Ivušićem. Izdvojit ćemo dvije najzrelije. U 17. minuti iz blizine Perić je zaprijetio glavom, te prisilio gostujućeg vratara na kratko odbijanje lopte. Međutim, odbijanac, na koji su naletjeli Šibenčani zapeo je u visokom bloku gostiju. Još zrelija je bila prilika nadarenog Antonija Marina, ali je kod njegova preciznog prizemnog udarca Ivušić potvrdio svoj reprezentativni status.

A onda su gosti poveli u situaciji, koja se nije doimala nimalo opasnom. Istina, Šibenčani su izgubili loptu na sredini travnjaka, ali je malo tko očekivao pogodak Fiolića s više od 25 metara. Prekrasnim „suhim listom“, što je u mnogome podsjetio na vodeći gol Rusije protiv Hrvatske u Sočiju na Svjetskom nogometnom prvenstvu.

Fiolić 0:1

Sudac Ante Čuljak najizravnije je utjecao na tijek utakmice u 31. minuti i dvije minute poslije. Od dva divljačka starta snažnog Mihreta Topčagića samo je jednom, kod juriša na Rogića posegnuo za žutim kartonom.

Druga javna opomena istom osječkom igraču bila je jednako očita, jer je Topčagić s leđa pokosio šibenskog nogometaša. Treba li objašnjavati da je zagrebački sudac poslije toga barem desetak minuta lutao u odlukama, izgubivši dotad ujednačeni kriterij.

Iskusni gosti su u nastavku još više zatvorili najopasnijeg domaćeg napadača Marina Jakoliš. Stali su složno u gusti blok, vjerujući da mogu Šibenčanima uvaliti „kontru“.

Blizu drugog pogotka bili su u 68. minuti, kad je Gržan dobar pas s desne strane pretvorio u jalov udarac pokraj vrata, Na drugoj strani u zonu šuta dvaput je dospio neiskusni Torres. Bez valjanog udarca i s pitanjem, koje je ostalo visjeti u zraku je li crnoputi Kolumbijac uopće zaslužio priliku u tako snažnoj utakmici.

Umjesto pred osječkim vratima Torres je unio paniku pred svojim vratima. Poslije njegove izgubljene lopte pao je drugi, odlučni pogodak Osijeka.

Žaper 0:2

Čuljak je bio nemilosrdan za domaćina i kod zadnjeg uzbuđenja na utakmici. Kontakt Ivušića i šibenskog napadača u kaznenom prostoru bio je, blago rečeno, sporan.

Šibenik – Osijek 0:2 (0:1)

ŠIBENIK – Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 1.200. Ante Čuljak iz Zagreba - 5. Strijelci: 0:1(Fiolić 19.), 0:2(Žaper 80.). Najbolji igrač: Marcos Mina (Šibenik).

ŠIBENIK: Rogić 6 , A.Jakoliš 6, Batarelo 6 , Perić 6 , Mina 7(Attys -) – Ćurić 6, Rak 5,5 – Sahiti 6(od 58 Torres 5), Marin 5,5, M.Jakoliš 6 – Delić 5,5(58. Bačelić – Grgić 5,5).

OSIJEK: Ivušić 7, Bartolec 6, Škorić 7, Lončar 6,5, Bočkaj 6,5 – Nejašmić 6,5 , Jugović 6,5 (80. Žaper -) , Kleinheister 6,5 (69. Pilj- ) – Hiroš 6,5 (69. Ndockyt -), Topčagić 5(od 54. Daku ), Fiolić 7(0d 46. Gržan 6).

18. travanj 2024 00:14