StoryEditorOCM
Nogometpovratak na pomolu

Nije se nametnuo u Hajduku, pa Šibenik želi dovesti Marina Jakoliša na posudbu

Piše Frane Vulas
13. kolovoza 2020. - 10:05

Šibenik bi želio dovesti na posudbu Marina Jakoliša, ali zasad Hajdukov krilni napadač/bek ostaje na Poljudu. Nakon Emira Sahitija koji je na Šubićevac već stigao na posudbu s Poljuda, povratnik u prvoligaško društvo želio bi vratiti i Jakoliša, u matično jato. Kao mladi igrač Jakoliš je napustio Šibenik, te preko Belgije i Austrije ljetos završio u Hajduku.

No, tu se nije nametnuo, zabio je tek jedan pogodak u 18 nastupa. Osvanuo je spletom okolnosti i na novoj, lijevoj bočnoj poziciji. Zadnju riječ dat će po ovom pitanju struka „bijelih” koja je pred start prvenstva u deficitu baš s navalnim igračima. Zbog ozljede nema Igor Tudor na raspolaganju Samuela Eduoka, a zbog kartona na startu prvenstva ni Jaira i Dimitrosa Diamantakosa. A među onima koji su već otišli na posudbe je i drugi mladi napadač Ivan Delić (Varaždin, kao i vezni Dino Skorup), nismo zaboravili ni Michelea Šegu (slovenski Bravo)...

Za Nigerijca Eduoka po turskim medijima navodno interes pokazuje Rizespor Stjepana Tomasa, ali prema svemu nema tu nekih konkretnih poteza. U ova krizna vremena Eduok je kao najskuplji igrač u svlačionici definitivno stalno na izlaznim vratima.

Za to vrijeme nastavlja se vidljivo jačanje igračkog kadra u Hajduku II, juniorskom sastavu. Dok se čekaju nova imena u prvoj momčadi, promišlja se i o daljoj budućnosti. Nakon stopera iz Olimpije Matije Burina (19), desnog bočnog koji je stigao iz tuzlanske Slobode Asima Muratovića (19), ugovore s Hajdukom potpisali su i povratnik iz Šibenika stoper Branimir Barišić (22), vrlo talentirani napadač koji je stigao iz Željezničara Madžid Šošić (17) kojeg uspoređuju s Edinom Džekom, dvojica talenata iz Sjeverne Makedonije napadač Azer Omeragić (18) i ofenzivni vezni Leonid Ignjatov (18).

19. travanj 2024 07:45