StoryEditorOCM
NogometNogomet

‘Narančasti‘ poraženi u generalnoj probi na Poljudu; Idući vikend počinje ono pravo

Piše Krešimir Gulin
16. veljače 2020. - 11:35
Split,150220 Pomocni stadion u Poljudu, prijateljska utakmica: HNK Hajduk II - NK Sibenik. Na fotografiji: Bulat, Kukec i Saric.Vladimir Dugandzic/Cropix

Nogometaši Šibenika porazom su zaključili ciklus pripremnih utakmica za proljetni dio sezone u 2.HNL. 'Narančasti' su u generalnoj probi izgubili 1:0 od Hajduka 2 na Poljudu.

Jedini pogodak na utakmici spoj je greške obrane Šibenika i sjajnog poteza mladog Brnića koji je s 14-15 metara pogodio rašlje Labrovićevih vratiju.

Imao je i Šibenik svoje prigode. Najbliže izjednačenju bio je u 72. minuti, kada je Celić pogodio vratnicu. Tresla se Hajdukova mreža, međutim suci nisu priznali zgoditak zbog navodnog prekrašaja Pandže.

Bio je to drugi Šibenikov poraz u šest pripremnih utakmica koliko je momčad trenera Krunoslava Rendulića odigrala tijekom zimskih priprema. Osim Hajduka 2, lidera 2.HNL svladalo je i Dugopolje.

S druge strane, 'narančasti' su bili bolji od Primorca iz Biograda, Hrvaca i Croatie iz Zmijavaca, dok su remizirali sa Širokim.

Kako se dade naslutiti iz pripremnog razdoblja, trener Rendulić i na proljeće će ostati vjeran sustavu (4-2-3-1) i glavnoj grupi igrača koja je donijela Šibenku jesensku titulu prvaka i uvjerljivih deset bodova prednosti na tablici pred prvim pratiteljem Orijenotm.

Inače, drugi dio drugoligaške sezone nastavlja se za vikend. Prvi protivnik Šibenika je zagrebački Rudeš, koji je ujedno i glavni konkurent 'narančastima' za plasman u 1.HNL. Naime, prema informacijama kojima raspolažemo Orijent nije ni podnio zahtjev za prvoligašu licenciju.

Utakmica između Šibenika i Rudeša igra se u subotu, 22. veljače u 13 sati na stadionu na Šubićevcu, uz izravan TV prijenos na HNTV-u.

Hajduk 2- Šibenik 1:0

SPLIT- Pomoćno igralište na Poljudu. Gledatelja 100. Strijelac: 1:0 Brnić (17.).

Hajduk 2: Sentić, Relota, Mujakić, Giljanović, Ševelj, Brnić, Grubišić, Skorup, Pršir, Bajić, Šarić. (Još su igrali: Baždarić, Ciprić, Tolaj, Čuić, Sahiti, Martinović, Baček).

Šibenik: Labrović, Pajić, Vukorepa, Pandža, Pranić, Ćurić, Bulat, Rak, Kukec, Prince, Juričić. (Još su igrali: Rogić, Celić, Antunović, Španja, Blaić, Laća).

16. travanj 2024 06:51