StoryEditorOCM
Nogomethladan tuš

Narančasti korak bliže opasnoj zoni: Šibenik poražen od Slavena, briljirao albanski napadač

Piše Krešimir Gulin
14. listopada 2022. - 20:07

Treća nije bila sreća za Marija Cvitanovića. Naprotiv, trener Šibenika u svom trećem nastupu na klupi Narančastih doživio je svoj prvi poraz nakon dva remija. Tako je prekinut niz od pet neriješnih rezultata Šibenčana, koji su sada korak bliže opasnoj zoni, umjesto željenog priključka sredini tablice.

Premda je u prošlom kolu doživio težak poraz od Osijeka (0:4) Zoran Zekić, trener Slaven Belupa odlučio se za hrabru postavu s tri napadača. Malo je falilo da mu to donese sreću na samom početku utakmice kada su gosti u dva navrata mogli šokirati Narančaste. Koprivničani su na domak vodstva bili već na isteku treće minute. Špondu je odigrao super iskusni Krstanović, a mladi Crnac ‘slomio‘ kompletnu obranu Šibenika. Nedostajao mu je tek precizniji završni udarac, jer su ga centimetri dijelili od cilja. U 5. minuti na sceni je opasni albanski napadač Hoxha koji je s lakoćom ‘zaljuljao‘ Mesu, no njegov šut su zajedničkim snagama obranili domaći čuvar mreže Rogić i vratnica.

Nakon uvodnih minuta u kojima je opasno ‘visio‘, Šibenik se stabilizirao sredinom prvog poluvremena. Prvu pravu šansu domaći su dočekali u 20. minuti. Odigrali su ‘specijalku‘ još iz vremena bivšeg trenera Čanadija. Dalekometni aut izveo je Mina, a prebačenu loptu iz dobre pozicije u mrežu nije uspio sprovesti Čop.

Minutu kasnije Arai je zatresao mrežu Slavena, no pogodak opravdano nije priznat jer je Delić bio u zaleđu u začetku akcije.

Posljednja prava prigoda na obje strane dogodila se u 26. minuti. Poslije ubačaja iz kuta najviši u skoku bio je Bernardo Matić, ali njegov udarac je iz dva pokušaja ispod grede ‘iščupao‘ vratar gostiju Čović.

Zanimljiv potez na poluvremenu povukao je Mario Cvitanović. Iz igre je izvukao najisturenijeg napadača Delića i uveo klasičnog veznjaka Raka, očito smatrajući kako u prvih 45 minuta nije imao ravnotežu sredini terena.

I u nastavku utakmice Šibenik je bio najopasniji iz prekida. U 50. minuti poslije kornera sada glavom puca drugi brat Matić- Mislav, no opet Čović vrhovima prstiju vadi loptu iz mreže.

Dok je Šibenik samo prijetio iz kornera, gosti su uspjeli zabiti. U 71. minuti udarac iz kuta izveo je Mudražija, a sam kao duh u srcu kaznenog prostora ostao je Hoxha i zabio od trave pod gredu, nemoćan je bio Rogić. Zanimljivo, pogodak je pao u trenucima dok je Šibenik bio s igračem manje, jer mu se nakon Mine ozlijedio i drugi lijevi branič Kvesić.

Puno puta ove sezone Šibenik se spašavao u završnicama utakmice. Međutim, ovaj put izostao je poljubac sreće kojega je u uvodu utakmice zazivao Cvitanović. Umjesto da barem poravnaju, Šibenčane je dočekao još jedan hladan tuš. Klasu je opet pokazao albanski reprezentativac Hohxa koji je ‘bombom‘ s 20-ak metara zaključio priču na Šubićevcu.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

Šibenik- Slaven Belupo 0:2 (0:0)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 764. Sudac: Jakov Titlić (Hrvace) - 6,5. Strijelci: 0:1 Hoxha (71.), 0:2 Hohxa (89.). Najbolji igrač: Arber Hoxha (Slaven Belupo)

Šibenik (4-2-3-1): Rogić (5,5)- Mesa (5), Perić (5,5), M. Matić (5,5), Mina (-) (od 35. Kvesić 5,5) (od 73. Dolček -)- Salomon (5,5), B. Matić (5,5) (od 58. Špeljak 5)- Arai (5,5), Vidović (5,5) (od 58. Marasovic 5), Čop (5)- Delić (5) (od 46. Rak 5).

Slaven Belupo (4-3-3): Čović (7)- Bosec (7), Christopoulos (6,5), Soldo (7), Talys (6,5)- Marina (6,5), Kocijan (6) (od 65. Mioč -), Mudražija (7)- Crnac (6) (od 65. Žuljević -), Krstanović (6) (od 90. Manaj -), Hoxha (8) (od 90. Martinaga -).

image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
25. travanj 2024 19:36