StoryEditorOCM
NogometNediljko Labrović

Nadareni vratar 'narančastih' poziva navijače na otvaranje sezone s Hajdukom 2: Vidim se u prvoligašu! Naravno, iz Šibenika

15. kolovoza 2019. - 13:51

Vratar Nediljko Labrović prošle je sezone bio jedna od najčvršćih karika Šibenika. Ako možda i nije bio najbolji igrač "narančastih", svakako je bio najkonstantniji. Premda će Sinjanin, točnije Glavičanin, tek u listopadu napuniti 20 godina, cijelu je lanjsku sezonu odradio praktički bez ijednog kiksa. Da to nije samo dojam, govore i brojke. Labrović je u 23 nastupa u 2. HNL primio samo 21 gol, a čak devet puta je uspio sačuvati mrežu netaknutom u 90 minuta.

 

 

Osim toga, Labrović je model po kojem bi Šibenik trebao funkcionirati. U najkraćem, on glasi: jeftino dovedi, afirmiraj, pa prodaj i zaradi. No, o tom potom. Jer, iako mu ugovor istječe u ljeto iduće godine, talentirani golman još ne razmišlja o odlasku sa Šubićevca.

Novo prvenstvo, stare ambicije

- Da budem iskren, trenutačno svoju budućnost vidim u Šibeniku. Držim se one stare da ne treba "letit". Znate i sami koliko je puno mladih igrača rano otišlo u inozemstvo i nije uspjelo napraviti karijeru koju su zaslužili. Ja imam odličnu poziciju u Šibeniku i jedini cilj mi je s klubom izboriti 1. HNL. Jasno, odlazak iz Šibenika je moguć samo ako dođe neka ponuda koja se ne odbija - počeo je naš razgovor Labrović. Zrelo, jednako kao što se ponaša na svom "radnom mjestu", među vratnicama.

Minulog proljeća je Šibenik "kolabirao" u utrci za 1. HNL. Uoči nove sezone "narančastima" se ponovno nameću visoke ambicije. Praktički, jedino što bi zadovoljilo upravu i navijače je plasman u viši rang:

- Mislim da je to objektivan cilj. On je definitivno u skladu s onim što smo pokazali u pripremnim utakmicama i načinom na koji je posložena momčad za novu sezonu. Odradili smo pripreme vrhunski, dobro kompletirali ekipu koja ima nekoliko izrazito kvalitetnih pojedinaca. Dakle, ne bježimo od imperativa ulaska u 1. HNL - veli mladi čuvar mreže Šibenika.
 

Koga smatrate glavnim konkurentima u borbi za 1. HNL?
- Po imenima, to bi trebali biti Rudeš i Cibalia. Međutim, u 2. HNL ima jako puno kvalitetnih momčadi. Nikoga se ne smije podcijeniti i nesumnjivo nas čeka zanimljiva i izazovna sezona. Svaka utakmica će biti tvrda, a za Šibenik praktički "na nož". Mi ćemo u svakoj utakmici tražiti pobjedu "pod mus" - misli Labrović.
 

 

 

Ljetni prijelazni rok na Šubićevcu bio je dosta živ. Kako vidite nove igrače koji su došli u Šibenik?
- Samo pohvale za njih! Uklopili su se sjajno. Neki od njih čine se većim "starosjediocima" od nas koji su ih dočekali u Šibeniku. To vrijedi i za starije i za mlađe igrače - govori "jedinica" Šibenika.

Novi je i trener Krunoslav Rendulić...
- I za njega vrijedi sve isto kao i za nove igrače. Sve najbolje! Njegovi treninzi su odlični. Znate da ćete s treninga otići mrtvi umorni, a opet guštate doći - govori Labrović.

To zvuči pomalo mazohistički - bockamo mladog vratara, no on se ne da.
- Ne, ne, to je samo pozitivno. To vam je ono - duša hoće vanka tila, a vi hoćete još raditi... Držim da nas je trener dobro posložio tijekom ljetnih priprema - opet će golman Šibenika.

Navijači, svi na Hajduka!

Kako je Rendulić posložio momčad, šibenska publika će imati prigodu vidjeti u prvoj službenoj utakmici s Hajdukom 2 u subotu u 19 sati na Šubićevcu:

- Prije svega, pozivam navijače da u što većem broju dođu na Šubićevac. U pripremnom periodu se vidjelo da Šibenik stvara dosta šansi. Dakle, sigurno će imati šansu gledati vrlo zanimljivu utakmicu. Budući da se radi o dalmatinskom derbiju starih rivala, bit će to muška utakmica u kojoj će Šibenik, nadam se, odnijeti pobjedu - rekao je Labrović.

 

 

U subotu biste i vi mogli imati dosta posla, jer Hajduk 2 ima kvalitetne napadače - Šegu, Krekovića, Pršira...
- Čujte, morat će se oni dobro namučiti da dođu do mene. Prvo, oni moraju proći naš vezni red i sjajne kolege u obrani. A ako im to i uspije, dat ću sve od sebe da ništa ne uđe u mrežu Šibenika - zaključio je nadareni vratar Šibenika.

16. travanj 2024 12:52