StoryEditorOCM
Nogometnova bitka

Na Šubićevac stiže Rijeka, trener Escobar najavio ‘ratnički‘ pristup: Dinamo treba zaboraviti, cilj je nastaviti s našom filozofijom igre

Piše Krešimir Gulin
9. travnja 2021. - 15:09

Španjolac Sergi Escobar, kako je i sam kazao, imao je debi iz snova na klupi Šibenika u prošlom kolu kada je njegova momčad uzela bod Dinamu, ali i plijenila dobrom igrom:

- Jako sam zadovoljan svime što se dogodilo na utakmici s Dinamom, ali to je povijest. Ne treba se više na to osvrtati, treba biti maksimalno fokusiran na novu utakmicu s Rijekom- kaže Escobar.

Momčad je njegove ideje vrlo brzo pohvatala, barem sudeći po utakmici s Dinamom. Za pripremu dvoboja s Rijekom imao je tjedan dana više:

- Da, napravili smo još četiri zajednička treninga. Cilj nam je da i protiv Rijeke nastavimo s našom filozofijom igre. Želimo igrati agresivno, s puno ritma... Tražit ću od igrača isti ratnički pristup kakav smo pokazali protiv Dinama. Ako ne budemo na istom nivou, teško ćemo išta postići kontra Rijeke- veli trener Šibenika.

Da je Španjolac na klupi Narančastih maksimalno posvećen poslu, govori i podatak da je od hrvatskog jezika za sada naučio samo reći 'hvala', ali i da jako dobro poznaje svog idućeg protivnika:

- U ovom trenutku mi je najvažnije prenijeti svoje nogometne ideje igračima, a nadam se da ću uskoro imati više vremena za učenje jezika. Da, Rijeka spada u sam vrh hrvatskog nogometa, odmah uz bok Dinamu, Hajduku i Osijeku. Imaju niz jako kvalitetnih igrača. U vrhu napada Drmića, na krilima Murića i Menala, bočne Tomečaka i Štefulja koji se često dižu visoko... Na Šubićevcu će igrati bez važnih karika Andrijaševića i Lončara, ali kvalitete im ne nedostaje. Mislim da će nam čak biti i teže nego s Dinamom, jer Modri su mislili i na Villareal, dok Rijeka razmišlja samo o borbi za Europu - drži Escobar.

Utakmica Šibenika i Rijeke zanimljiva je i zbog činjenice što Riječani na Šubićevac dolaze sa stručnim stožerom s jakim šibenskim štihom. Šef im je Goran Tomić, trener vratara Gojko Mrčela, a kondicijski trener Tonći Cinotti, sve odreda Šibenčani.

Također, sraz dobija na interesu ako se zna kako su na Rujevici opasno zagrizli za šibenskog vratara Labrovića i krilnog napadača Princea. No, čini se kako su i Šibenčani spremni zagrabiti u riječko dvorište. Naime, već nekoliko dana na Šubićevcu vježba 27- godišnji veznjak Ivan Močinić. Taj Riječanin je bio i hrvatski reprezentativac, ali su ga brojne ozljede zaustavile u pravljenju prave karijere. Potpiše li Močinić ugovor sa Šibenikom, u planovima struke bi trebao pokušati nadomjestiti kapetana Bulata, koji na ljeto odlazi u Dinamo:

- Dolazak Tomića bio je pozitivni šok za Rijeku. U dobroj su seriji, ali sigurno će se i nas nešto pitati. tri puta smo ove sezone igrali s Rijekom i svaki put je bilo ravnopravno. Dapače, na Šubićevcu smo ih glatko pobijedili. Dobro smo radili protekli tjedan i vjerujem da možemo biti još bolji nego protiv Dinama. Da zaključim, imamo šanse i s Rijekom- kazao je Ivica Batarelo, koji je u stoperskom paru sa Schildenfeldom odradio vrlo dobar posao protiv Dinamovih napadača.

Osim kartoniranog desnog braniča Pajića, Escobar na raspolaganju ima sve igrače:

- Bit će promjena u sastavu u odnosu na Dinamo, prvenstveno zbog zgusnutog ritma utakmica koji nas čeka. Inače, moja ideja da vidim još igrača koji bi mogli odgovoriti našim zahtjevima. Uostalom, ne možemo uvijek igrati s istih 11- zaključio je trener Šibenika.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-2-3-1): Rogić- Todoroski, Batarelo, Schildenfeld, Kvesić- Mesa, Bulat- Prince, Ćurić, E. Sahiti- Jurić.

Utakmica Šibenik- Rijeka igra se na Šubićevcu u subotu u 19,05 sati. Sudac je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca.

17. travanj 2024 09:19