StoryEditorOCM
NogometNogomet

Na proljeće ‘narančasti‘ brane veliku prednost; Trener Rendulić upozorava: U subotu krećemo od nule

Piše Krešimir Gulin
18. veljače 2020. - 12:13
Split,150220 Pomocni stadion u Poljudu, prijateljska utakmica: HNK Hajduk II - NK Sibenik. Na fotografiji: trener Krunoslav Rendulic.ilustracija/Vladimir Dugandzic/Cropix

Iza nogometaša Šibenika više je od mjesec dana priprema za proljetni dio sezone u 2.HNL. U tom razdoblju, momčad trenera Krunoslava Rendulića odigrala je šest prijateljskih utakmica u kojima su zabilježili tri pobjede, dva poraza i jedan remi.

Međutim, sve je to bilo zagrijavanje za ono što počinje u subotu, prvom službenom utakmicom u kojoj 'narančasti' na Šubićevcu dočekuju Rudeš. Šibenčani u proljeće donose velikih 10 bodova prednosti pred Orijentom i 11 više nad Rudešom, koje su stekli u izvrsno odigranoj jeseni.

Momčad sa Šubićevca ima samo jedan cilj u drugom dijelu prvenstva, a to je konačno vratiti klub u 1.HNL. U nastavak sezone će 'narančasti' s praktički istim igračkim kadrom koji je osvojio jesensku titulu. Jedina novost je povratak krilnog napadača Vice Kendeša s posudbe iz Slovenije:

- Iza nas je neobičan prijelazni rok, u kojem nije bilo ni dolazaka ni odlazaka. Plan je bio da pokušamo zadržati ekipu na okupu i u tome smo uspjeli. Vjerujemo u postojeći igrački kadar i držimo kako smo dovoljno dobri da odradimo kvalitetno drugi dio sezone. Odnosno, da na kraju sezone svi budemo sretni i zadovoljni jer smo ostvarili svoj cilj- kazao je Ivan Bulat, sportski direktor Šibenika.

Svi igrači su ostali na okupu, premda je nekolicina njih zanimljiva bogatijim i većim klubovima od Šibenika:

- Bilo je upita za našeg mladog igrača Ivana Laću. Imali smo ponudu Lokomotive, međutim nismo se uspjeli dogovoriti. Laća je silno perspektivan igrač i nadam se da ćemo mu već na proljeće biti u prigodi dati određenu minutažu. Inače, smatramo kako će Laća igrački rasti kako bude rastao Šibenik te da će u bliskoj budućnosti doseći i veću cijenu na tržištu- ističe Bulat.

Šibenik je i lani imao veliku šansu za ulazak u 1.HNL, ali ju je ispustio u utrci s Varaždinom. Još veću prigodu je uprskao u proljeće 2016. kada je 'narančaste' u foto finišu prestigla Cibalia. U oba ta slučaja, Šibenik je u kvalifikacijama poražen od Istre. Boje li se na Šubićevcu još jednog lošeg šibenskog proljeća?

- Držat ćemo se one da prvo moramo skočiti, pa reći hop. Ne želimo razmišljati toliko daleko. Moramo biti oprezni, jer smo se dosta puta opekli. No, stekli smo i dosta iskustva, pa vjerujem da ćemo ovaj put u konačnici slaviti- govori sportski direktor 'narančastih'.

Osim na zelenom travnjaku, Šibenik će se za 1.HNL morati boriti i za zelenim stolom. Aludiramo na financije i ishođenje prvoligaške licencije. Uz Šibenik, zahtjev za taj važan papir podnijeli su Rudeš i Orijent. Pitanje financija na Šubićevcu potencirano je činjenicom što je propala priča o ulasku indijskog ulagača:

- Nemamo novih saznanja o eventualnom privatnom investitoru. Nadamo se da će doči netko drugi umjesto Indijaca, međutim Grad Šibenik je adresa koja će o tome odlučiti. Nema dvojbe da bi nam sa svježim kapitalom bilo lakše. No, uvjeren sam da 1.HNL možemo osigurati i bez njih. Gradimo svoj put i siguran sam kako smo na dobrom putu- zaključio je Bulat.

Sudeći po pripremnim utakmicama, trener Rendulić će i na proljeće ostati vjeran glavnoj grupi igrača i sustavu koji je donio puno uspjeha tijekom jeseni:

- Mislim da nema razloga za drastičnim promjenama. Nije pametno mijenjati nešto što je dobro funkcioniralo. Tko zna, možda ćemo tijekom sezone biti prisiljeni nešto mijenjati. Ja se nadam da nećemo, jer to znači da ćemo sve riješiti što prije- poručio je Rendulić.

Kormilara 'narančastih' ne brine previše što je njegova momčad u zadnje tri pripremne utakmice zabilježila dva poraza i samo jedan remi. Uz to, postigli su samo jedan pogodak:

- Čujte, u pripremnim utakmicama rezultat nikad nije u prvom planu. Najvažnije je što smo odradili sve planirano. Inače, u te tri utakmice koje ste spomenuli ni igra nije bila loša. No, ostao nam je problem od jeseni. Odnosno, realizacija opet šteka. Međutim, najvažnije je da dolazimo u prigode- rekao je Rendulić.

Bodovna zaliha koju donosite u proljeće je velika:

- Točno, međutim poziva na oprez. Ponašat ćemo se kao da je nema, već od subote i Rudeša ćemo krenuti od nule. Jer, bilo bi pogubno uljuljati se u nekakvu sigurnost. Moramo pristupiti svakoj utakmici kao da je prva- najavio je Rendulić.

Kako su izgledale zimske pripreme i kakva su očekivanja za proljetnio dio prvenstva iz igračke perspektive upitali smo iskusnog braniča Zvonimira Blaića:

- Jedva čekamo da prvenstvo počne i da pokažemo kako smo najkvalitetniji u ligi i konačno izborimo 1.HNL. Važno je što je ekipa ostala na okupu. Nigdje u karijeri nisam doživio ovako dobru atmosferu. Pravi smo prijatelji i klapa. Znam da smo i lani veći dio sezone bili prvi na tablici i na koncu ispustili ulazak u 1.HNL. No, ove sezone smo još jači. Došlo nam je nekoliko kvalitetnih igrača, a jači smo i mentalno. Zbog toga držim kako ne bismo trebali dovesti u pitanje povratak u prvu ligu- zaključio je Blaić.

 

20. travanj 2024 10:20