StoryEditorOCM
NogometSJAJNI KAPETAN

Marko Bulat: Želio sam ljudima iz Dinama pokazati da su dobro odlučili kada su me kupili, nahvalio me i Ademi!

Piše Davor Trutin/SN
6. travnja 2021. - 20:00

U velikom bodu osvojenom protiv prvaka praktički nije bilo lošijeg mjesta u momčadi Šibenika. No, dvojica pojedinaca ipak su se malo izdignula. Sjajni vratar Lovre Rogić svojim je obranama zaustavio Zagrepčane i pokazao da je Šibenik i na klupi imao u najmanju ruku podjednako kvalitetnog golmana, a drugi je Marko Bulat. Kapetan Šibenčana vukao je Narančaste, prijetio iz igre, slobodnjaka, u neku ruku bio je pandan Dinamovom Majeru.

- Potpuno zasluženo smo osvojili bod. Parirali smo Dinamu, taktički, trkački, ali i u prilikama. Novi trener je promijenio sustav, Mesu je postavio na zadnjeg veznog, ja sam dobio malo više slobode prema naprijed, Martin je donio kreaciju, taj zadnji pas, i dolazili smo u završnicu s dosta igrača, stvorili dosta izglednih šansi. Na golu smo imali fantastičnog Rogića, koji nam je intervencijama, istrčavanjima na prekidima, donosio stabilnost. Pokazao je da je 100% u utakmici, budan i maksimalno željan. Ma, svi smo bili na visini - kaže nam kapetan Šibenika.

Očito su igrači brzo prihvatili i nove zamisli novog šefa...

- Nismo imali mnogo vremena za velike promjene, ali ono što je trener tražio od nas, ono osnovno, očito smo usvojili. Puno posla i zahvale ide i na račun trenera Anela Karabega, koji nam je odlično prenosio zamisli trenera Escobara.

Kako ga se dojmio Dinamo?

- Dinamo je imao posjed, imao je nekoliko dobrih prilika, ali mi smo jako dobro stajali u defenzivi. Ne bih rekao da su nas podcijenili, sigurno da ih je malo poremetilo to što su bili deset dana odsutni zbog kvalifikacija. Ali, i nas se dosta pitalo. Iako su igrali bez Ademija i Petkovića, imaju oni širok roster. Očito smo im ove sezone crna mačka...

U svakom njegovom potezu iščitavala se ogromna želja za dokazivanjem, da u Dinamu vide kako nisu olako platili preko dva milijuna eura.

- Sigurno da sam želio pokazati kako su dobro odlučili. Vjerujem da imam mjesta u momčadi Dinama, da mogu na mene računati. Time sam pokazao i da cijenim svoj matični klub, da cijenim i novog trenera, i da sam glavom još sto posto u Šibeniku. Borba za ostanak još traje, ali smo na pravom putu i ne sumnjam da će Šibenik i iduće godine biti prvoligaš.

Otkrio nam je kako je poslije utakmice primio dosta čestitki od svojih kolega iz Dinamovog tabora.

- Pričao sam poslije utakmice s nekim trenerima iz Dinamovog stožera, pohvalili su moj nastup, ali i igru cijele momčadi Šibenika. Rekli su mi da jedva čekaju da dođem na ljeto i da u Maksimiru pokažem svoje potencijale. Posebno mi je draga bila pohvala Ademija.

Smatra li da će Dinamo gubitkom čak pet bodova u međusobnim dvobojima sa Šibenikom možda time izgubiti i bitku za naslov u borbi sa Osijekom?

- Ne vjerujem, Dinamo ima najbolju momčad u HNL-u, malo su razvučeni nastupima u Europskoj ligi gdje guraju fantastično. Imaju i utakmicu manje od Osječana i ne sumnjam da će na kraju opet biti prvaci - zaključio je Bulat.

25. travanj 2024 06:14