StoryEditorOCM
NogometOtvorene ponude

Kolumbijci ‘potukli‘ konkurenciju iz Maroka: Doznajte koliko su Južnoamerikanci ponudili za kupnju šibenskog prvoligaša

Piše Krešimir Gulin
1. rujna 2020. - 14:16

Iz kancelarija šibenske Gradske uprave konačno je izašao bijeli dim kojeg su tako željno iščekivali na Šubićevcu. Naravno, radi se o priči oko prodaje većinskog paketa dionica šibenskog nogometnog prvoligaša. Naime, u utorak su u Gradskoj upravi otvorene dvije ponude koje su pristigle na natječaj za preuzimanje oko 95 posto dionica HNK Šibenika koliko u svojim rukama drži Grad Šibenik. Kako nas je izvijestio Paško Rakić, šibenski dogradonačelnik koji je zadužen za društvene djelatnosti, Povjerenstvo Grada Šibenika ocijenilo je povoljnijom ponudu tvrtke Smart Football International iza koje stoji kolumbijski kapital.

Tako Kolumbijci ulaze u finiširanje posla oko preuzimanja HNK Šibenika, za kojeg i u Gradskoj upravi, ali i klupskoj upravi konačno vjeruju kako će biti uspješno okončano:

- Kolumbijci su ponudili okvirno oko 100 tisuća eura, dok je ponuda korporacije iz Maroka koja je također pristigla na natječaj iznosila oko 400 tisuća kuna- izvijestio nas je Rakić odmah po otvaranju ponuda.

Podsjetimo, u uvjetima natječaja je stajalo kako je početna cijena za 95 posto dionica HNK Šibenika bila 100 tisuća kuna. Optimizam u sretan ishod prodaje ulijeva podatak da su Kolumbijci ponudili čak sedam puta veći iznos od iskličnog. Također, prema informacijama iz kluba Kolumbijci su vrlo detaljno pročešljali funkcioniranje i financijsko stanje HNK Šibenika tako da vrlo dobro znaju u što ulaze. Da misle ozbiljno sugerira i podatak da su na Šubićevac na jednogodišnju posudbu poslali 22- godišnjeg stopera Mesu, koji je do sada igrao u America Caliju, klubu kojim također upravljaju potencijalni novi vlasnici Šibenika.

Dogradonačelnik Rakić kazao nam je kako je tvrtka Smart Football International osnovana u Zagrebu te kako su na otvaranju ponuda nazočili predstavnici jedne zagrebačke odvjetničke tvrtke koja vodi poslove u Hrvatskoj za Kolumbijce:

- Koliko znamo, ljudi se bave trgovinom, ugostiteljstvom, građevinom, naftom, pa i sportom, točnije nogometom. Nastavljamo daljnju komunukaciju s njima. Što se daljnje procedure tiče, prvi korak je sazivanje Gradskog vijeća koje mora amenovati odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača. Zatim, Grad Šibenik mora ishodovati suglasnost Ministarstva turizma i sporta, a Kolumbijci uplatiti već spmenutih 100.00 eura i priložiti bankovno jamstvo od tri milijuna kuna. Paralelno s tim pripremamo kupoprodajni ugovor koji bi se trebao naći pred Gradskim vijećem. Mi ćemo s naše strane maksimalno požuriti cijeli proces. Nadamo se što bržoj realizaciji cijelog posla - rekao je Rakić.

Istome se nadaju i u klubu, jer bez ozbiljnije financijske injekcije teško će se nositi s kudikamo bogatijim prvoligaškim konkurentima. Činjenica je da Šibenik u ovom trenutku, u novčanom smislu, ne može ponuditi ono što bi animiralo kvalitetnije nogometaše da dođu na Šubićevac. Vidjelo se to i tijekom ljetne kampanje dovođenja igrača. A vidi se i sada, recimo na primjeru 32- godišnjeg Mislava Anđelkovića, koji je bio zanimljiv 'narančastima', no od njegovog angažmana izgleda da neće biti ništa.

19. travanj 2024 04:33