StoryEditorOCM
Nogometoptimizam sa šubićevca

‘Idemo otvoreno na pobjedu!‘: Rosas najavio mali derbi s Osijekom, evo s kojom momčadi će napasti Bjelicu

Piše Ivo Mikuličin
24. rujna 2021. - 14:21
Utakmica Šibenik – Osijek igra se u subotu pod reflektorima s početkom u 19,05 satiNikša Stipaničev/Cropix

Zanimljiva su razmišljanja šibenskih nogometnih navijača ove sezone ili postupni porast optimizma Funcuta i ostalih. Prije utakmice Šibenik- Lokomotiva(2:1) govorilo se kako je to „susret istine za Narančaste“. No, čim su uknjižena tri vrijedna boda krenula je priča „kako je utakmica s Osijekom indikator prave kvalitete šibenskog prvoligaša“. Otuda i porast zanimanja za mali prvoligaški derbi Šibenik – Osijek. Kao da je na istom valu sa šibenskim prijateljima nogometa i simpatični, te „vječno“ raspoloženi španjolski trener Mario Rosas.

- Ne krijem da izuzetno cijenim momčad Osijeka i njihova trenera Nenada Bjelicu, koji se okušao i u španjolskom nogometu, ali mi vjerujemo u svoj rad, u nadarenost naših igrača. Zato ćemo po tko zna koji put ove sezone igrati otvoreno na pobjedu. Drugačije ne znamo. Svejedno, je li s druge strane trećeligaš Međimurje ili Osijek, sastav europske vrijednosti – kazivao je Rosas u ćakuli s prvim suradnicima i dijelom šibenskih sportskih novinara.

Njegov bliski suradnik, trener vratara Ivica Matas nema ništa protiv Mariovog „vječnog“ optimizma, ali pamti prošlosezonska posrtanja s Osijekom. I ne samo to.

- Poslije lanjskih utakmica s Osijekom, u kojima nismo, vjerovali ili ne, zabili nijedan jedini gol, naši su se prvotimci po nepisanom pravilu tužili kako su teški dueli s osječkim prvotimcima. Riječ je o tjelesno snažnoj i iskusnoj momčadi, koja koristi gotovo sve slabosti suparnika. Posebice su opasni u prekidima. Vidjeli ste kako su „na mišiće“ dobili u zadnjim trenucima dobili prošlog vikenda Goricu – ozbiljno Matas analizira Osječane.

Kup-utakmica u Čakovcu, neovisno o sudaru s trećeligašem, otkrila je neke važne detalje za šibenski stručni stožer. Pojedinosti, koje i ne možemo nazvati detaljima. Prije svega, ugodno su svojim igrama iznenadili mladići Doni Grdić i Adam Benić, ali i neugodno neuvjerljivim izdanjima iznenadili neki iskusniji igrači. Mala je vjerojatnost da će se u početnom sastavu naći iskusni Stipe Bačelić – Grgić, koji je , zbog viroze, bio pola tjedna prikovan za krevet, pa je odradio samo dva zadnja treninga. A to nije dobra vijest za utakmicu, u kojoj će se najveći dio bitke voditi na sredini travnjaka, gdje osim trke i snage u pravilu „kraljuje“ i iskustvo.

Iako nam stručni stožer nije izdiktirao sastav, malo je dvojbi prije utakmice ili može se očekivati ova šibenska jedanaestorica: Rogić, A.Jakoliš, Batarelo, Perić(Grdić), Mina – Ćurić, Rak – Sahiti, Marin, M. Jakoliš – Delić.

Utakmica Šibenik – Osijek igrat će pod reflektorima s početkom u 19,05 sati. Pravdu će dijeliti Zagrepčanin hercegovačkih korijena Ante Čuljak.

24. travanj 2024 04:37