StoryEditorOCM
Nogometzadnje kolo

‘Idemo im pokvariti slavlje‘: Šibenčani rasterećeni sutra putuju na Maksimir, evo kojih 11 će se suprostaviti novom/starom prvaku

Piše Krešimir Gulin
21. svibnja 2021. - 14:17

U posljednjem kolu 1.HNL čak četiri utakmice nose silan rezultatski značaj. Bez rezultatskih okova je samo dvoboj Dinama i Šibenika u Maksimiru. Naime, Modri su osigurali duplu krunu, a Šibenčani odavno ostanak u ligi.

Veliki je to uspjeh za Narančaste koje su mnogi uoči sezone vidjeli kao sigurne putnike, točnije povratnike u 2.HNL. Međutim, zahvaljujući dobrom radu stručnog stožera na čelu s Krunoslavom Rendulićem i uprave koju su vodili braća Josip i Ivan Bulat te Jure Zoričić Šibenčani su naravili lijepe stvari. Novi kolumbijski vlasnici i njihov trenerski izbor Španjolac Sergio Escobar samo su nastavili utabanim stazama i uveli Narančaste u mirnu luku.

image
Trener Sergio Escobar
Nikša Stipaničev/Cropix

Zato Šibenčani mogu ići u Maksimir odigrati svečarsku utakmicu. Narančasti će špalirom čestitati Dinamu na dvostrukoj kruni, ali će na travnjaku pokušati i treći put ove sezone uzeti bod(ove) Zagrepčanima:

- Cijeli tjedan protekao je u opuštenoj atmosferi, što je i normalno jer su igrači nakon naporne sezone mislima kod svojih kuća ili na odmoru. Lijepo je biti opušten, dok čak tri ekipe moraju strepiti hoće li ostati u ligi sve do zadnjeg sučevog zvižduka. Imamo veliki respekt prema Dinamu, ali želimo pozitivnom rezultatom završiti uspješnu sezonu- kazao je Escobar.

Slično razmišlja i mladi napadač Šibenika Ivan Laća, koji tek skuplja prve seniorske minute u 1.HNL:

- Idemo u Maksimir bez ikakvog pritiska, jednostavno uživati u nogometu. Nema bolje stvari nego u zadnjem kolu uspješne sezone igrati protiv povijesne momčadi Dinama, koja je postigla sjajan uspjeh u Europi, ali i hrvatskom prvenstvu. Idemo Dinamu čestitati na svemu dobrome što su napravili, ali i pokušati im pokvariti slavlje- rekao je Laća, za kojeg nije sigurno hoće li i dogodine igrati u narančastom dresu:

- Premda uvijek može bolje, zadovoljan sam sa svojim učinkom ove sezone. A što se tiče moje budućnosti, trenutačno sam u Šibeniku, a što će biti- vidjet ćemo. Ja se nadam da ćemo se sretati na Šubićevcu i iduće sezone- poručio je nadareni nogometaš.

Šaren će biti Šibenikov sastav koji će istrčati u Maksimiru. Neće biti Marka Bulata kojeg se već tretira kao igrača Dinama, pa je pušten na odmor da bude u istom ritmu kao i njegovi budući suigrači iz Maksimira. Zbog ozljeda u Zagreb ne putuju ni Emir Sahiti ni Nediljko Labrović:

- Pokušat ćemo napraviti dobru ekipu koja će pružiti pravi otpor Dinamu- zaključio je trener Šibenika.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-2-3-1): Rogić- Pajić, Batarelo, Schildenfeld, Kvesić- Alimi, Ćurić- Sahiti, Martin, Laća- Jurić.

Utakmica Dinamo- Šibenik igra se u subotu u Maksimiru u 19,30 sati. Sudac je Mario Zebec iz Varaždina, a bit će lišen pomoći VAR sustava.

25. travanj 2024 05:42