StoryEditorOCM
NogometNogomet

Hajduk "pao" na Šubićevcu; Šibenik u pet minuta okrenuo vodstvo Splićana i ostao u "mrtvoj" trci s Varaždinom

27. listopada 2018. - 17:24

Nogometaši Šibenika zabilježili su i četvrtu pobjedu za redom na Šubićevcu. Još važniji statistički podatak za "narančaste" je što su se na samo bod približili vodećem Varaždinu. Na koncu, pobjeda protiv druge momčadi Hajduka, lijep je uvod za ono što Šibenčane čeka u srijedu, a to je gostovanje Splićana u osmini finala Kupa.

Prvo poluvrijeme bilo je skromno pravim uzbuđenjima. Ipak, nešto bliže pogotku bili su domaćini, premda su mladi Splićani težili posjedu i više držali loptu u nogama.

Dobru situaciju "narančasti" su imali u 18. minuti, no sebičan je bio Prince koji nije uposlio Kendeša, koji se nalazio u matnoj poziciji. Hajduk je preko Delića u 24. minuti uputio prvi udarac prema vratima "narančastih". Isti igrač je šest minuta kasnije bio prvi koji je šutirao u okvir gola. No, bilo je to tek lakše zagrijavanje za Labrovića. Konačno, u 40. minuti najbolja prigoda u prvih 45 minuta. Sve je sam napravio Ganac Prince, ali njegov udarac s 10-ak odlično je obranio Matijaš.

Zato je "vatreno" bilo po izlasku iz svlačionice. Već u prvom napadu Šibenika u izglednoj prigodi našao se Kendeš, ali je zatresao vanjski dio mreže. Bio je to labuđi pjev Šibenčana, jer u idućih nekoliko minuta Hajduk je zagospodario terenom i gol je praktički visio u zraku.

Konačno, zabio je 52. minuti najpoduzetniji igrač Splićana Delić. Napadač "bijelih" je svoj treći pogodak postigao nakon lijepe kombinacije s Teklićem. Ušao je korak- dva u kazneni prostor i ljevicom pogodio donji kut vratara Labrovića.

Nije dugo trebalo čekati na izjednačenje Šibenika. U 58. minuti korner s desne strane izveo je Kukec, lopta je preletjela Matijaša a na drugoj stativi najviši je bio Marko Bulat kojemu je to bio prvijenac u seniorskoj kategoriji.

U samo pet minuta Šibenik je sve preokrenuo. Bila je to akcija iz nogometnih udžbenika. Maleš za Princea, koji povratnom loptom nalazi Kukeca u srcu kaznenog prostora. Iskusnom veznjaku preostalo je samo da mirno pogodi nebranjenu mrežu.

Do kraja je najviše uzbuđenja bilo u 82. minuti. S jedne strane Bajić nije iskoristio lošu procjenu Labrovića, a s druge je Prince promašio situaciju "jedan na jedan" s Matijašem.

Budući da se rezultat više nije mijenjao iz svlačionice domaćih mogla je poteći pobjednička pjesme "Ti jedini, ti najbolji Šibeniče".

Šibenik- Hajduk 2 2:1 (0:0)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 300. Sudac: Lukša Klaić (Konavle)- 7. Strijelci: 0:1 Delić (52.), 1:1 Bulat (58.), 2:1 Kukec (63.). Najbolji igrač: Davor Kukec (Šibenik).

Šibenik: Labrović (6,5), Pecolaj (6,5), Vukorepa (7), Pandža (7), Musa (6,5), Roca (6,5), Bulat (7), Kendeš (6,5), Kukec (7,5) (od 88. Barišić -), Maleš (6,5) (od 77. Celić -), Prince (6,5) (od 84. Fuštin -).

Hajduk 2: Matijaš (5,5), Ševelj (5,5), Vušković (6), Batarelo (6), Relota (5,5) (od 66. Šuto -), Pasariček (5,5), Sahiti (6), Kosić (5,5), Teklić (5,5) (od 69. Bajić -), Delić (6,5) (od 57. Kreković 5,5), Šego (5,5).

16. travanj 2024 20:28