StoryEditorOCM
Nogometpoduplao premije

Fešta na Šubićevcu: vlasnik Šibenika nagradio igrače za sjajnu partiju i pobjedu protiv Dinama

Piše Krešimir Gulin
13. ožujka 2023. - 08:14

Još od 29. srpnja nogometaši Šibenika čekali su na prvenstvenu pobjedu na Šubićevcu- i onda su otprilke sedam i po mjeseci kasnije Narančasti stigli do velikog trijumfa kontra Dinama.

Rekli bismo, velika pobjeda stigla je u pravom trenutku. Nakon što se Gorica približila Narančastima na samo četiri boda onom ‘ludom‘ pobjedom, u blago rečeno neobičnoj utakmici, nad Istrom.

Poslije takvog raspleta susreta u Turopolju, Šibenik je sigurno bio pod stresom, ali je u najvažnijem trenutku odigrao savršenu utakmicu. Sad su opet odmaknuli Gorici na plus sedam. Opet se na Šubićevcu lakše diše. Možemo kazati da trijumf nad Dinamom vrijedi i više od tri boda.

Odavno se neka pobjeda nije tako strastveno slavila na tribinama Šubićevca, ali i u svlačionici Narančastih. Nije se među igrače spustio vlasnik Željko Karajica, ali ih je obradovao duplom premijom:

- Ne ulazim ja u svlačionicu ni kada je dobro, ni kada je loše. Imamo mi u klubu posloženu strukturu. Zna se što radi uprava, a što sportski direktori trener... Istina, dat ćemo igračima dvostruku premiju za ovu pobjedu. Ali, rekli smo im to tek nakon utakmice, prije susreta nisu znali za to- kazao je Karajica u pomalo neformalnom razgovoru nakon utakmice.

Puno toga je on prošao u sportu da ne bi znao kako je Šibenik još daleko od primarnog cilja u ovoj polusezoni, a to je ostanak u ligi:

- Velika je pobjeda protiv Dinama, ali to su samo tri boda, a sezona ima 36 kola. Mislim da smo tijekom sezone gubili dosta bodova tamo gdje nismo smjeli. Još dosta osciliramo, međutim vjerujem u trenera Čanadija kako će izvući maksimum iz ekipe. Također, vjerujem kako ćemo iduće sezone puno više feštati negg ove- rekao je Karajica.

Očito, vlada silno međusobno povjerenje na relaciji Karajica- Čanadi:

- Dolaskom novog predsjednika i transferima koje je napravio puno toga okrenulo se nabolje u Šibeniku u odnosu na moj prvi mandat na jesen. Sada je svima Šibenik na prvom mjestu. Jednostavno, više nikoga ne štitimo, svi imaju jednake šanse da se kvalificiraju za prvi sastav- znakovitu poruku je poslao trener Čanadi, zbog koje bi bivša uprava Šibenika trebala staviti prst na čelo i zapitati se kako je vodila klub.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

No, to je stvar prošlosti, a sadašnjost i budućnost serviraju klučno pitanje: Kako pobjeći Gorici u borbi za ostanak?

- Ponovit ću ono što govorim od početka, bit će gusto. Međutim, važno je da imamo samo i jedan bod prednosti, da držimo stvari u našim rukama. Gledamo samo sebe, ne osvrćemo se na druge. Nismo se posebno brinuli ni o utakmici Gorica- Istra o kojoj svatko može imati svoje mišljenje- jasan je Čanadi.

Novinarima nije bilo lako izabrati igrača utakmice s Dinamom. Je li to Dolček koji je još jednom pokazao svoju klasu kada je lakoćom pobjegao stoperima Dinama i zakucao loptu pod Livakovićevu gredu za (2:0). Ili, pak pouzadni stoper Matić, koji je zabio svoj prvijenac u dresu Narančastih u stilu prekaljenog centarfora.

Razgovore o tome prekinuo je Čanadi:

- Nije floskula, ali ovo je ekipna pobjeda. Dinama ne može pobijediti jedan igrač. Čestitke i igračima koji su ušli s klupe, opet smo dokazali da imamo širinu kadra- istaknuo je trener Šibenika.

Ipak, riječ smo dali Šibenikovom ‘ministru obrane‘ Mislavu Matiću, koji je načeo Dinamo:

- Najljepše je kad vas odmah otpišu, nemate tada što izgubiti. Guštate tada u utakmici i plod toga su tri boda protiv velikog protivnika. Što se mog gola tiče- opalio sam i ušla je. Očito ću morati više pucati- (polu)ozbiljan je bio Matić, koji je sa svojim kolegama iz obrane odradio lavovski posao u čuvanju Petkovića:

- Da, jako težak igrač za čuvanje, naročito sa svojim odvlačenjima i kada je leđima okrenut prema golu. Međutim, u suradnji s našim veznim igračima dobro smo ga zaustavili- rekao je stasiti Sinjanin.

I Matić se osvrnuo na borbu s Goricom, ali i nastavak sezone koji Šibeniku nudi težak raspored. Najprije u subotu gostovanje u Osijeku,a onda nakon reprezenativne stanke ‘ludilo‘- u prvenstvu Hajduk na Šubićevcu 1. travnja te samo četiri dana kasnije Dinamo u polufinalu Kupa:

- Samo neka nas Gorica prati, nećemo se osvrtati iza sebe, gledamo samo prema naprijed. Nema dvojbe kako nas je pobjeda nad Dinamom digla i napunila samopouzdanjem. Zato u Osijek idemo s velikim ambicijama- zaključio je Mislav Matić.

18. travanj 2024 02:24