StoryEditorOCM
NogometNova nula

Dno sve bliže: Šibenčani su na Poljudu bili potpuno nedorasli protivnik

28. ožujka 2018. - 21:18

Znatno bolju igru uz mnogo propuštenih prilika konačno su pogotkom "bijeli" okrunili u 53. minuti. Raspoloženi Pasariček je oteo loptu Bulatu na centru, povukao kontru pa je uposlio Šegu na lijevoj strani. Sedamnaestogodišnji napadač koji je ove polusezone već nastupao i za prvu momčad Hajduka riješio se svog čuvara, ušao je u kazneni prostor i loptu pored vratara Žitnjaka poslao u mrežu.

Četiri minute nakon gola mogao je na novu asistenciju Pasaričeka Šego i poduplati vodstvo, ali nije dobro zahvatio loptu. U 69. minuti ipak je Hajduk zabio i drugi gol. Opet je sve "zakuhao" Pasariček, uz malo sreće njegovo dodavanje stiglo je do Bradarića čiji udarac s ruba kaznenog prostora uz odbijanac od bloka prevario vratara Žitnjaka.
Mogli su u završnici dodatno pobjedu "pojačati" i Nejašmić, Jurić, Bradarić iz slobodnog udarca... 

Ova utakmica kao da je prošla pored Šibenčana koji su bili potpuno nedorasli protivnik. Nastavljen je njihov crni niz na proljeće, od 15 mogućih osvojili su samo dva boda, a imali su pred nastavak prvenstva čak i prvoligaške ambicije. Kriza "narančastih" se nastavila.

- Nismo bili pravi, nismo napravili ništa od onoga što smo željeli. U prvom dijelu još smo bili donekle koncentrirani pa je rezultat bio 0:0, u nastavku je to izostalo, nedostajalo je borbenosti, voljni momenat nije bio kakav bi trebao biti pa smo primili dva gola, a mogli smo još dva-tri. Zasluženo smo izgubili. Moramo na vrijeme osvojiti koji bod da osiguramo ostanak – rekao je trener Šibenika Borimir Perković.

- Ovo je jedna od naših najboljih utakmica ove sezone. Sve što smo zacrtali radili smo na terenu. Šibenik je jedna od tri-četiri najbolje momčadi u ligi, ali mislim da se vidjelo da su malo potrošeni od susreta s Dinamom. No, ovaj put se ipak najviše pitalo nas - kazao je trener Hajduk Siniša Oreščanin.

Semafor Poljuda
Hajduk II – Šibenik 2:0 (0:0)
Split – Stadion Poljud. Gledatelja 250. Susret 24. kola Druge HNL: Hajduk II – Šibenik 2:0 (0:0). Sudac: Ante Čuljak (Zagreb) – 6,5.
Strijelci: 1:0 Šego (53.), 2:0 Bradarić (69.).
Žuti kartoni: J. Bašić i Nejašmić (Hajduk) te Roca (Šibenik).
Igrač utakmice: Luka Pasariček (Hajduk II).
Hajduk II (4-3-1-2): Ljubić (-) - J. Bašić (6), Šuto (6), Batarelo (6), Bradarić (6,5) - Jurić (6,5), Nejašmić (6,5), Palaversa (6,5) - Pasariček (7) (od 82. Ćurić -) - Delić (6,5) (od 90.+1 Relota -), Šego (7) (od 76. Kreković -). 
Šibenik (4-2-3-1): Žitnjak (6) - Pecolaj (5), Vukorepa (5,5), Šare (5) (od 82. Banić -), Musa (5) - Roca (5), Bulat (5) - Celić (5,5) (od 67. Brekalo -), Alispahić (5) (od 67. Španja -), Okechukwu (5) - Prince (5).

19. travanj 2024 03:03