StoryEditorOCM
Nogometpirotehnika na šubićevcu

Disciplinski sudac kaznio Šibenik nakon utakmice s Dinamom, evo koliko klub mora uplatiti u blagajnu HNS-a

Piše Šibenski.hr
31. kolovoza 2022. - 18:37

Disciplinski sudac SuperSport HNL-a Alan Klakočer danas je izrekao novčane kazne prvoligašima za proteklo kolo. Ni klub sa Šubićevca nije prošao lišo nakon utakmice s Dinamom na svom terenu.

Naime, HNK Šibenik kažnjen je s 5.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih i gostujućih navijača tijekom utakmice Šibenik - Dinamo. Domaća navijačka skupina Funcuti, smještena na južnom dijelu zapadne tribine (230 pripadnika) u 38. i 85. minuti pali po jednu dimnu svjetlosnu bljeskalicu, i u 73. minuti jednu baklju, a sve što je zapaljeno kod sjedalica te je dogorjelo na istoj tribini. Gostujuća navijačka skupina BBB, smještena na istočnoj tribini (594 pripadnika), od 71. do 72. minute pali jednu baklju i četiri dimne kutije koje su pravile dim plave boje, a od koje su dvije bačene na prostor ispred iste tribine dok su ostale dogorjele na istoj tribini.

GNK Dinamo kažnjen je, pak, sa 6.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice na Šubićevcu.

19. travanj 2024 06:00