StoryEditorOCM
NogometRiječ trenera

Cvitanović nakon bolnog poraza: Ovo je Šibenik kakvog želim, rezultat će doći prije ili kasnije

Piše Krešimir Gulin
29. listopada 2022. - 15:41

Kako nogomet ponekad zna biti okrutan i nepravedan najbolje su na svojoj koži osjetili nogometaši Šibenika u bolnom porazu od Varaždina (1:2) na svom Šubićevcu. Bila je to vjerojatno najbolja partija Šibenika ove sezone, zasigurno najbolja u mandatu trenera Marija Cvitanovića. Narančasti su u toj utakmici imali sve- vodstvo, igrača više, vrlo solidnu igru- da bi na kraju ostali bez bodova. Cvitanoviću momčad skupo su stajale individualne greške. I to nogometaša koji su bili najstabilniji tijekom sezone. Najprije je kazneni udarac skrivio Mesa, potom je Delić nepromišljeno dobio crveni karton čime je izjednačen omjer snaga ne terenu, budući da je ranije isključen Teklić zbog brutalnog prekršaja. No, vrhunac šibenskog darivanja Varaždinaca bila je kardinalna greška Mislava Matića, inaće silno pouzdanog braniča, koji je praktički omogućio gostima da duboko u sudačkoj nadoknadi dođu do ‘troboda‘.

- Svega je bilo u toj utakmici, da je pobjeda otišla i na drugu stranu ne bi bilo nezasluženo. Šibenik je imao praktički ‘zatvorenu‘ utakmicu. Međutim, mi smo vjerovali u preokret i kada je bilo najteže. Imali smo odličnog golmana, igrači su se ‘bacali na glavu‘ i to nam se vratilo. Sretno i spretno smo pobijedili u već izgubljenoj utakmici- iskren je bio Mario Kovačević, trener Varaždina nakon važne pobjede.

Zvuči paradoksalno, ali nakon šokantnog poraza ni trener domaćih nije mogao biti nezadovoljan. Osim rezultatom, jasno:

- To je život, to je nogomet, koji je nepredvidiv i u kojem se stvari mijenjaju iz minute u minutu. Apsolutno sam ponosan na svoje momke kako su odigrali, kako su prezentirali dres i klub. Ispunili su sve moje zahtjeve. Bili smo homogeni, brzi, agresivni... Napravili smo čak 24 faula, ili više nego u prethodne 2-3 utakmice zajedno. U konačnici, stvorili smo i najviše šansi. A greške? One se događaju, iz njih treba učiti. Slažem se da je naše sazrijevanje bolno. Međutim, trebamo biti koncentroirani i nastaviti raditi. Znam da će izgledati čudno- ali protiv Varaždina je bio Šibenik kakvog ja želim. Odličan, rastrčan, agresivan... S takvom igrom doći će i rezultat prije ili kasnije- u dahu je govorio Cvitanović.

On nedvojbeno zaslužuje strpljenje, međutim logično je da ga gube navijači naročito nakon ovako šokantnih poraza. Stoga su nakon utakmice njihovo ‘predavanje‘ pod zapadnom tribinom morali slušati igrači Šibenika, prije svih kapetan Čop i ‘Pedro‘ Matić.

Osim bodova, Šibenik je kontra Varaždina zbog kartona izgubio čak trojicu igrača za iduće gostovanje kod Dinama. Tako će Narančasti u Maksimir morati bez glavnih igrača u ofenzivi- Delića, Čopa i Dolčeka. A potonji je konačno odigrao utakmicu kojom je počeo opravdavati status pravog pojačanja koji je imao ljetos kada je došao na posudbu iz Hajduka:

- To saznanje nije ugodno, ali koga nema bez njega se mora i može. Tražit ćemo rješenja i igrače koji će ih zamijeniti. Vjerujem da ćemo ih i pronaći- zaključio je Cvitanović.

24. travanj 2024 06:36